IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руски туристически агенции са заобикаляли забраната за пътувания до Турция

Регулаторът е установил, че руски граждани са пътували до Турция през съседни приятелски страни

22:31 | 20.01.16 г. 1
Руски туристически агенции са заобикаляли забраната за пътувания до Турция

Туристически агенции в Русия са заобикаляли забраната за продажба на екскурзии до Турция, като са изпращали туристи в страната през съседни страни. Това е установила руският потребителски регулатор, съобщава информационната агенция ТАСС.

Ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова коментира, че институцията е започнала много интензивно да контролира спазването на забраната за туристическите агенции. През декември е установено, че някои агенции са заобикаляли правилата, като са пращали руски туристи в Турция през съседни, приятелски страни.

По думите на Попова са идентифицирани “много” такива случаи, но идентифицирането на точния им брой е трудно заради това, че някои агенции всъщност препродават пакети на други туроператори.

Установените нарушители обаче ще понесат съответната административна отговорност, обяснява още Попова.

Кремъл забрани пътуванията на руските граждани до Турция, след като Анкара свали руски военен самолет заради обвинения, че е нарушил турското въздушно пространство.

Русия осигурява само чартърни полети, с които руски граждани да се приберат от Турция у дома.

Освен пътуванията, Русия ограничи силно и възможностите на турски фирми за бизнес в страната, както и забрани вноса на редица турски стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още