IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две турски авиокомпании временно спират полетите до Русия

Руската страна е оставила без отговор исканията за визи за екипажите

19:09 | 05.01.16 г. 1
Две турски авиокомпании временно спират полетите до Русия

Две турски авиокомпании временно спират полетите от и до Русия, след като не са получили визи от руската страна за екипажа, съобщава турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Никобюджетните авиокомпании Pegasus Airlines и Onur Air съобщват, че искането за визи за персонала на борда на самолетите е останало без отговор от руска страна, поради което се налага временно преустановяване на полетите.

Pegasus Airlines посочва в изявление на сайта си, че противно на всички правила на Международната организация за гражданска авиация, Русия изисква от 1 януари визи от служителите на борда на турските самолети.

Pegasus уточнява, че е отменила всички полети към и от Русия до 13 януари. На закупилите билети ще бъдат върнати парите, допълва се в съобщението. Поради същата причина Onur Air е анулирала полетите от и до Русия до 14 януари. 

Говорител на турския държавен авиопревозвач Turkish Airlines заяви по-рано за Ройтерс, че компанията е получила визи за екипажите си и полетите й до Русия не са засегнати.

Отношенията между Русия и Турция се изостриха, след като през миналата година Анкара свали руски военен самолет с обвинение, че е нарушил въздушното й пространство. Кремъл определи акта като "удар в гърба" и започна да налага санкции срещу турската страна.

Москва спря действието на безвизовия режим с Турция от 1 януари т.г., наложи ембарго на вноса на редица турски стоки и въведе и други ограничения през бизнеса. Плановете на руското правителство са санкциите да се разширяват.

Анкара обяви наскоро, че подготвя жалба в Световната търговска организация (СТО) и в международни съдилища срещу решението на Русия за ограниченията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 4
ing5rov
преди 8 години
На зло куче , зъл прът !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още