IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tуризмът в Гърция продължава да расте

Туристическият поток в Гърция е нараснал с 6,5 на сто на годишна база

20:25 | 11.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Туристическата индустрия в Гърция е отбелязала ръст през седемте месеца на годината  противно на негативните прогнози на международните туроператори заради опасенията им за сериозни последиците върху бранша от референдума и от наложения контрол върху движението на капитали в страната, съобщава MPA.

По данни на Съюза на гръцките туристически агенции за седемте месеца на годината туристическият поток в Гърция е нараснал с 6,5 на сто в сравнение със същия период на миналата година, което означава, че 529 905 туристи повече са пристигнали по въздух в страната. 

За седемте месеца на годината Гърция е била посетена по въздух от 8 695 269 туристи срещу 8 165 364 туристи за същия период на миналата година.

Гръцките туроператори са убедени, че заложената от тях първоначална цел в началото на 2015 г. за рекорден брой от 25 милиона туристи е постижима, и че техният брой ще е с един милион повече в сравнение с 2014 г.

Рано тази сутрин финансовият министър Евклид Цакалотос обяви, че е постигнато споразумение с международните кредитори. Европейската комисия обаче уточни, че има само "споразумение по принцип на техническа основа" и че политическото му одобрение все още предстои. 

По-рано днес стана ясно, че Гърция и кредиторите са се споразумели за бюджетните излишъци, които страната трябва да постигне. Атина трябва да постигне през идната година първичен излишък от 0,5 на сто от своя брутен вътрешен продукт (БВП).

БTA

Темата за Гърция следете тук!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още