IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

През следващата седмица ще стане ясно кога отваря борсата в Атина

През август ще се проведат стрес тестове за банките, за да се уточни нужната за рекапитализацията им сума

15:05 | 23.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
През следващата седмица ще стане ясно кога отваря борсата в Атина

Гърция ще реши през следващата седмица кога отново ще бъде отворена Атинската фондова борса, след като тя бе затворена в продължение на четири седмици, предава Ройтерс, позовавайки се на правителствен служител.

Фондовата борса бе затворена на 29 юни, когато Гърция обяви също банкова ваканция и наложи капиталов контрол, за да предотврати сриването на цялата банкова система, след като на референдум през уикенда страната отхвърли споразумението "пари срещу реформи" и не успя да продължи срока на втората спасителна програма.

Банките бяха отворени отново в понеделник, след като Гърция си осигури спешно финансиране от Европейската централна банка за банките, както и мостов заем от страна на Европейския съюз. Нужната сума за рекапитализация на банките ще стане известна обаче след стрес тестове, които предстои да започнат през август, заяви още източникът на агенцията.

По думите му преговорите с международните кредитори на Гърция за трета спасителна програма ще започнат в петък, а правителството в Атина ще се стреми те да приключат до 20 август.

Атина има за цел да постигне първичен бюджетен излишък за 2015 г., който ще бъде по-нисък от 1 процент от БВП, твърди още източникът на Ройтерс. 

Темата за Гърция можете да проследите тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още