IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ципрас търси подкрепата от депутатите си преди вота

Гръцкият премиер обяви, че се нуждае от нея, за да запази поста си

20:22 | 15.07.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Гръцкият премиер Алексис Ципрас се обърна към депутатите от своята партия СИРИЗА, посочвайки, че за него ще е трудно да остане на поста си, ако не получи тяхната подкрепа по време на ключовия вот в сряда, пише Ройтерс, позовавайки се на източник от гръцкото правителство.

“Аз съм премиер заради парламентарната група, която ме подкрепя. Ако нямам вашата подкрепа, за мен ще бъде трудно да остана министър-председател”, е заявил Ципрас според източника, пожелал анонимност.

Срещата между премиера и депутатите се случва в навечерието на гласуването в парламента за приемането на пакет за строги икономии, изисквани от европейските партньори, като условия за започването на преговорите за новия спасителен пакет, който ще запази Гърция в еврозоната.

Пакетът от мерки среща силна съпротива от много представители на СИРИЗА, като се очаква около 30-40 леви депутати да не подкрепят вота.

Същевременно френските депутати подкрепиха с голямо мнозинство новото гръцко споразумение, а премиерът на Франция Манюел Валс заяви, че това е единственият път за излизане от кризата, пише AFP.

Долната камара на парламента подкрепи споразумението с 412 гласа, а 69 гласуваха "против".

"Ние изискваме много от гърците, но само за да ги накажем, но и за да им помогнем в жизненоважното икономическо възстановяване", коментира още Валс.

Повече за случващото се Гърция можете да следите тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
Grosss
преди 8 години
Може и да му теглят един бой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Sakamano
преди 8 години
Прозрачен намек, че ако Ципрас реши да подаде оставка, някой друг ще трябва да седне на горещия стол и да понесе последиците от "народната любов". А за това няма много кандидати. Няма спор, че аргументът му е силен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
VGE
преди 8 години
еее,уж каквото и да става нямаше да си подава оставката или да допусне нови избори.следващите 4 години щял да се докаже.а сега:"... за него ще е трудно да остане на поста си, ако не получи тяхната подкрепа по време на ключовия вот в сряда, ".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още