IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовата борса в Гърция остава затворена до 13 юли

Решението е свързано с малкото време, което страната има, за да представи нови предложения за реформи

12:28 | 09.07.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фондовата борса в Гърция остава затворена до 13 юли

Може и да не е изненадващо, но Атинската фондова борса ще остане затворена до 13 юли, понеделник, предава Financial Times.

Това се случва, докато лидерите на еврозоната очакват нови предложения за икономически реформи от страна на гръцкото правителство в замяна на нова спасителна програма.

Гръцката Комисия за финансов надзор (Hellenic Capital Market Commission, или HCMC) оповести становище, в което се посочва, че Бордът на директорите е решил Атинската фондова борса да остане затворена за още няколко дни. Фондовият пазар не работи от понеделник, 29 юни.

Решението е свързано с малкото време, което Гърция има, за да представи нови предложения за реформи на своите кредитори.

По-рано днес гуверньорът на Централната банка на Германия Йенс Вайдман изрази съмнения относно платежоспособността на гръцките банки.

От друга страна директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард настоя за преструктуриране на гръцкия дълг.

Всичко по темата за Гърция четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
Tobywolf
преди 9 години
То нашето дередже не е различно, борсата е отворена, ама с оборот все едно, че 400 гръцки пенсионера са си теглили пенсията на гишето...Все едно е затворена....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още