IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pyсия подготвя нови контрасанкции срещу ЕС

Ще действаме въз основа на идеята за реципрочност, заявиха от Кремъл

16:15 | 22.06.15 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Pyсия подготвя нови контрасанкции срещу ЕС

Руският премиер Дмитрий Медведев възложи на своя заместник Сергей Приходко да подготви предложение за разширяване на руските ответни санкции срещу ЕС, пише руският вестник "Вести" в сайта си.

Правителството също така ще изготви постановление със списъка на стоки, подлежащи на санкции.

"Сергей Едуардович, предвид факта, че антируските санкции на ЕС бяха удължени с шест месеца, аз Ви моля да подготвите жалбата ми до президента с предложение за удължаване на президентския указ за налагане на ограничителни мерки от страна на Русия и на съответния държавен указ, с който се установяват категориите продукти и предмети на външнотърговски сделки, които са обект на руските ограничителни мерки", каза Медведев по време на среща с вицепремиера.

Съветът на ЕС на равнище министри на външните работи удължи на 22 юни икономическите санкции срещу Русия с още шест месеца – до края на януари следващата година.

"Европейският съюз разшири икономическите санкции срещу Русия до 31 януари 2016 г. в пълно прилагане на споразумението от Минск", отбеляза тогава представителят на Европейската служба за външна дейност на ЕС Сюзън Кийфър.

Обяснявайки решението на Съвета на ЕС, говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Москва ще реагира на разширяването на санкциите на ЕС на базата на реципрочност. "Ние многократно заявихме, че при санкциите в основата на нашия подход е принципът на реципрочност", отбеляза Песков.

"Русия не е инициатор, но в този случай, тъй като режимът на санкции бе удължен, ние ще действаме въз основа на реципрочността. Русия смята санкциите за необосновани, незаконни, но никога не сме били и няма да бъдем инициатори на мерки за налагане на санкции", каза Песков, отбелязвайки, че тази практика цели "не само да навреди на интересите на участниците в икономическата дейност в нашата страна, но и на самите страни, а именно интересите на данъкоплатците в европейските държави".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
в същност-в Русия и Гърция...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 3
Nikola666
преди 9 години
Контрамерките на Русия не се ограничават само със ограничаване вноса на стоки. НВ Путин е подписал указ за драстично увеличение на производството и консумацията на местни бобови култури. Целта е Русия да се напъне и пръдне по-силно на американската ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 9 години
А на оная куха лейка бегеманчето ще кажа, че никъде по света християнството и в частност - православното християнство, не е така добре съхранено и така масово като духовност, както в Русия и аналогията по оста "Русия - русофилство - антихристиянство' е тъпашка и комплексарска! Всичките църкви, които при нахлуването си "цивилизованите европейци" на Райха са сравнили със земята, след войната са възстановени, много често за сметка на други неотложни обществени обекти, а гоненията на свещеници са съществували само в годините преди Сталин. Американският емисар Троцки наистина е ненавиждал нристиянството...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 9 години
Айде, покажи ми къде да прочета, ама с имена и факти, а не в стил "седесарски ***" Ал. Йорданов и Свободна Европа - "хилядите, не, десетките хиляди, всъщност - стотиците хиляди избити в лагерите българи, цветът на нацията... " блабла... Щото аз съм роден 1956 г. и помня от 4-5 годишен попа на селото на майка ми, защото бяхме съседи - беше връстник на дядо ми и никой никога не беше го притеснявал. Убиха го цигарите, ракията и голямото шкембе - така да се каже, отиде си от професионални заболявания, от които страдаха повечето свещеници И до днес. Духовната семинария никога не е преставала да работи и да произвежда духовници, нито една църква не е затворена от комунистите, но доста са реставрирани и направо обновени, а някои манастири направо са препостроени, няма нито един свещеник, репресиран заради службата му на Бога. Има свещеници с големи заслуги към предишната фашистка власт, особено активно подкрепяли борбата срещу партизаните, които са имали проблеми с комунистите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 9 години
Кефи ли те да пишеш простотии? Или си вярваш, което е още по лошо?!!Кой и кога е избивал вярващи? Ама с факти, а не със седесарски драйфни като по-долу?! И къде е антагонизмът между библията и Русия? Още през 1974 г. съм ходил в Москва и всичке църкви си работеха и си имаше живи хора в тях, а не купища трупове! Пак тогава ме водиха в Загорск - действащ манастир и духовна академия - църквите работеха и идваха автобуси с туристи от целия СССР и млади хора влизаха в тях и палеха свещи!Колко църкви и манастира унищожиха комунистите-атеисти и русофили в България? Колко човека разстреляха в тях затова, че са вярващи? У дома не помня една година да сме пропуснали Бъднивечер или Великден и никой не ни е направил въпрос!Аман от нагли, арогантни ***-проповедници!Ти май не можеш да разбереш, че целият ви преход и демокрация я побихте по площадите с такива лъжи и измишльотини и затова и такава ви стана новата държава - фалшива и смрадлива, построена върху идеологическо гюбре!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 12
stabwound
преди 9 години
Забравихме ли, да споменем размера на пенсията на руските пенсионери?Да, живея добре, благодарение на себе си, от което се годея.Оцелявам въпреки наличието на хора като вас, с които не се гордея...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 20 rate down comment 15
bgMan
преди 9 години
Не преувеличаваш ли в съветски стил?И пак това странно явление - русофил да цитира Библията, дето само допреди 30 години избивахте вярващите и вкарвахте хомосексуалистите като архиереи и митрополити в църквата та да не може никога да се изчисти от тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 23
dakl
преди 9 години
Още в Библията е казано: каквото повикало , такова се обадило. А нашият народ има хубава поговорка : да би мирно стояло , не би чудо видяло. Според немския Ди Велт общата загуба на ЕС ще е само 100 ( сто) милиарда евро и съкращение на 2,440,000 работни места. В същот време стокообменът на инициатора на санкциите с Русия е нараснал с тази страна само ...5 ( пет) пъти!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 17
stabwound
преди 9 години
Мъката ще е дълга. "Контрасанкции"... Руския народ скоро няма да живее добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още