IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът на Гърция номинира бивш вътрешен министър за президент

Прокопис Павлополус е консервативен депутат и министър по време на управлението на "Нова демокрация"

17:40 | 17.02.15 г.
Премиерът на Гърция номинира бивш вътрешен министър за президент

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас номинира консервативният депутат и бивш вътрешен министър Прокопис Павлопулос за президент, съобщава Ройтерс.

Павлопулос беше министър на вътрешните работи на Гърция от 2004 до 2009 г. по време на управлението на консервативното правителство на „Нова демокрация“.

Номинацията на Павлопулос за президентския пост е доста изненадваща, посочва информационната агенция. Анализаторите очакваха Ципрас да номинира за поста еврокомисаря по въпросите на миграцията Димитрис Аврамопулос. Това щеше да позволи на кабинета на Ципрас да изпрати някой от членовете на партията му СИРИЗА в Брюксел.

Очаква се номинацията на Павлопулос да мине без проблем през гръцкия парламент.

Заради неуспешния опит за избор на държавен глава се наложи провеждането на извънредни избори в Гърция, припомня информационната агенция. Те бяха спечелени от крайнолявата партия СИРИЗА, която се опитва да предоговори условията по спасителната програма и заемите за страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още