IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия одобри данъчни облекчения за газопровода "Силата на Сибир"

Преференциите по мащабния проект ще важат за периода 2015-2035 година

17:16 | 11.11.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Русия одобри данъчни облекчения за газопровода "Силата на Сибир"

Държавната дума на Русия – долната камара на руския парламент, одобри днес законови изменения, които предвиждат данъчни облекчения за добива на полезни изкопаеми и облагането на имуществото на организации, свързани с изпълнението на проекта за доставки на руски газ за Китай по газопровода "Силата на Сибир", съобщи ТАСС.

През първите 15 години на разработване на находища, които изцяло или частично са в границите на Иркутска област и Якутия, се предвиждат нулеви ставки на данъка за добив на полезни изкопаеми.

За период от 20 години нулев ще бъде и имущественият налог върху недвимижи обекти на магистралните газопроводи и съоръженията, които са неизменна технологична част от тях, върху обекти на газодобива, както и обекти за производство и съхранение на хелий.

Данъчното облекчение за периода 2015-2035 г. важи само за обекти, които се строят в момента като част от изпълнението на проекта "Силата на Сибир". Списъкът на тези обекти е утвърден от руското правителство, предаде БТА.

По-рано тези седмица Русия и Китай подписаха редица документи, в това число и за сътрудничество в газовата област. Сред тях са меморандум за доставки на газ по "западния маршрут", рамково споразумение между "Газпром" и Китайската национална петролна и газова корпорация, както и меморандум за разбирателство между "Газпром" и "Рус-Хидро" от руска страна и Китайската национална шелфова петролна корпорация.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
georgi_shum
преди 9 години
Мави????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още