IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кога ще е първият полет на наследника на Доброльот?

Новата нискотарифна авиокомпания на Аерофлот е подала заявление за получаване на сертификат за въздушен оператор

17:44 | 15.10.14 г.
Кога ще е първият полет на наследника на Доброльот?

Новата нискотарифна авиокомпания на руския превозвач Аерофлот, която трябва да замени засегнатата от западните санкции Доброльот, вчера е подала заявление за получаване на разрешение за работа от руския авиорегулатор, съобщава информационната агенция ИТАР-ТАСС, като се позовава на свой източник от Аерофлот.

Бюджетният превозвач планира да оперира първоначално по осем маршрута – от Москва до Тюмен, Белгород, Екатеринбург, Казан, Сургут, Волгоград, Самара и Уфа, със самолет Boeing 737-800NG.

Руският регулатор е потвърдил, че е получил предварителна декларация за намерението на авиокомпанията да получи сертификат. Становището е положително, т. е. компанията може да подаде официално заявление за сертификат за въздушен оператор.

В съответствие с разпоредбите решението за издаване на документа може да отнеме до 60 дни, но срокът може да бъде и съкратен.

Засега от Аерофлот отказват коментар.

Новата нискотарифна авиокомпания – дъщерно дружество на Аерофлот, беше учредена през септември, след като европейските партньори на Доброльот анулираха споразуменията за въздушно застраховане, спряха предоставянето на авиационна информация и отказаха да изпълняват лизингови договори и договори за ремонт и поддръжка заради наложените на Русия санкции от Европейския съюз (ЕС) и САЩ.

Доброльот беше включена в „черния списък“ на ЕС с компании, с които е забранен бизнесът на европейски лица и организации заради полетите на превозвача до Симферопол след анексирането на Крим от Москва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още