IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония разшири санкциите срещу Русия

Сред новите мерки е забрана за определени руски банки да емитират ценни книжа в страната и мерки за предотвратяване на износа на оръжия за Русия

12:05 | 24.09.14 г.
Япония разшири санкциите срещу Русия

Япония реши да разшири санкциите си срещу Русия в съответствие с действията на Европейския съюз (ЕС) и САЩ, съобщава Ройтерс.

Сред новите мерки е забрана за определени руски банки да емитират ценни книжа в Япония и засилване на инспекциите, за да се предотврати износът на оръжия за Русия, обяви главният секретар на японския кабинет Йошихиде Суга.

Япония наложи санкции срещи Русия, след като Москва анексира Крим през март. Те обаче бяха значително по-леки в сравнение с ограниченията, които приеха ЕС и САЩ. Това отразяваше надеждите на Токио да продължи да поддържа силните енергийни връзки с Москва, отбелязва информационната агенция.

Миналата седмица Страната на изгряващото слънце реши да отложи въвеждането на нови санкции, за да се проследи по-добре реакцията на Москва към действията на Токио.

Очаква се през септември руският президент Владимир Путин да посети Япония. Това обаче изглежда все по-малко вероятно да се случи.

Все пак Путин и премиерът на Япония Шиндзо Абе вероятно ще получат възможност да разговарят през ноември на регионалната среща на лидерите на държавите в организацията за Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още