IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Порошенко обеща, че Крим ще се върне в Украйна

Крим ще се върне при нас и не е нужно това да става с военни средства, заяви украинският президент

11:58 | 12.09.14 г. 22
Порошенко обеща, че Крим ще се върне в Украйна

Президентът на Украйна Петро Порошенко обеща днес, че полуостров Крим, анексиран от Русия през март, ще се върне обратно в Украйна, предаде Франс прес.

На международна конференция в Киев украинският лидер заяви: "Крим ще се върне при нас. И не е нужно това да става с военни средства."

Порошенко определи загубата на украинския полуостров като "значим проблем за Украйна".

На конференцията Порошенко изрази надежда, че неговата страна ще получи специален статут към НАТО и че това ще стане по време на визитата му в САЩ идната седмица.

"След няколко дни отивам в САЩ и там ще имам много важни срещи с конгресмени и с американския президент. Надявам се, че в близко бъдеще на Украйна ще бъде предоставен статут на страна нечлен на НАТО", каза Порошенко.

На конференцията украинският президент приветства новите европейски санкции срещу Русия, предаде Ройтерс. Порошенко подчерта, че санкциите на ЕС срещу Русия демонстрират солидарността на съюза с Киев.

"Никога преди това не съм чувствал такава степен на солидарност", каза Порошенко. "Аз самият се чувствам пълноправен член на европейското семейство", добави той.

Порошенко съобщи, че във вторник украинският парламент ще ратифицира споразумението за асоцииране на ЕС с Украйна, предаде Франс прес.

Украинският президент подчерта, че не може да има военно решение на украинската криза и добави, че подкрепя идеята за известна децентрализация на властта в украинските области, посочва Ройтерс.

"Не може да има военно решение на тази криза. За да остане страната единна, ние се нуждаем от известна децентрализация на властта", каза той. Но добави, че ключови въпроси като сигурността и външната политика трябва да останат отговорност на централното правителство.

Порошенко увери, че законопроектите за предоставяне на особен статут на Донецката и Луганската области не трябва да пораждат безпокойство, защото те не съдържат никаква заплаха за суверенитета и териториалната цялост, предаде ИТАР-ТАСС.

Предаването на властта от центъра на местните власти може да стане по модела на Полша, където местните органи на властта решават въпроси като изразходването на средствата от местните бюджети или езиковия проблем.

Украинският президент отбеляза, че Украйна трябва да бъде достатъчно гъвкава в преговорите по създаване на зона за свободна търговия с ЕС, така че да съхрани отношенията си с Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

Президентът съобщи още, че на 13 септември в Брюксел ще има такива преговори.

(БТА)

Развитието на конфликта в Украйна може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

12
rate up comment 7 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 10 години
Мистър Дани, изчакай да съмне при вас - сега е тъмно и не виждаш добре... хахаха!Вече съм занесъл доста цветя на тези паметници - още от дете. Ще изчакам да напарвят нови - до година-две, хората викат, че може пак да ги посрещаме на Орлов мост братушките... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 10
Danny666
преди 10 години
Другарю Мави къде виде Порошенко ПИЯН на клипа. Или просто ПРОПАГАНДАТА в ЗАГЛАВИЕТО ти е достатъчна ха ха ха...Бегай с цветя на паметника на армията окупатор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 4
Internet
преди 10 години
Бравос, лелеле страшен си!!!Стратег!!!!Чета и ми се иска да ти ръкопляскам!Мушморок, юнак и пич - това си ти OIO!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 2
SSIW
преди 10 години
"Порошенко обеща, че Крим ще се върне в Украйна"...................Може. Дори има и отработена технология как да стане : Украйна е част от една федерация с Русия и висшето държавно ръководство приема акт за административно-териториална промяна, с която Крим се отнася към спомената федеративна република.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 18 rate down comment 1
0pk
преди 10 години
Стига си писал, фащай автомата и отивай да помагаш, че на пороша му трябват войници, не писачи. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 19
oio
преди 10 години
И това ще стане, нека Порошенко да повече армията, после американците и НАТО ще помагат. Тогава ще видят руснаците какво нещо е справедливостта като го отнесат като куцо пиле домат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 2
ABBA
преди 10 години
"Май американците нямат късмет с техните хора в Украйна - все *** излизат... "Стига бе, евреин е човека - значи си е на планираното място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 6
michaelis
преди 10 години
ммдобре това последното да видим как ще стане ... :) то никоя държава от НАТО не се нае да влиза в пряк военен конфликт с Русия, ти и Порошенко решхте, че точно така ше стане .... :) Ами заеми мястото на Расмусен тогава ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 10 години
Вече изтече инфо, че никой не го е виждал трезвен напоследък. Май е разбрал какъв го чака и е потърсил спасение в пиячката. С това се обясняват и бодряшките му, даже трудно разбираеми тези напоследък.http://***.youtube.com/watch?v=PCFCR23cx7cМай американците нямат късмет с техните хора в Украйна - все *** излизат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 3
deant
преди 10 години
с коя армия? хамериканската ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още