IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газовите хранилища в Европа вече са запълнени на 88,5%

През август подземните хранилища са били запълнени с над 7 млрд. куб. м газ и запасите в тях вече възлизат на над 71 млрд. куб. м

15:40 | 02.09.14 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Газовите хранилища в Европа вече са запълнени на 88,5%

Европейските подземни хранилища през август са запълнени със 7,008 милиарда кубични метра газ, сочат данни на Асоциацията на европейските оператори на подземни газови хранилища (GSE), цитирани от ИТАР-ТАСС и БТА.

Към 1 септември запасите на газ в подземните хранилища възлизат на 71,105 милиарда кубични метра. В началото на август в газовите хранилища на Европа имаше 64,097 милиарда.

Европейските газови хранилища са запълнени на 88,5 процента спрямо 79,54 процента в началото на миналия месец.

Към края на май средно в ЕС газовите хранилища бяха пълни до около 60% от капацитета си, изчисли тогава германското издание The Local.

Според данните от асоциацията най-голям обем газ през август е бил зареден в подземните хранилища на Франция (1,942 млрд. куб. метра), Германия (1,73 млрд. куб. м) и Италия (1,098 млрд. куб. м).

Асоциацията на европейските оператори на подземни газови хранилища (GSE) следи запасите в газовите хранилища в 15 страни от ЕС. 

Данните на асоциацията показват още, че газовите хранилища на Украйна са пълни почти наполовина. Само през август страната е нагнетила 755 милиона куб. м синьо гориво, като общият обем на запасите достига 15,657 милиарда куб. м към 31 август. За да се гарантира отоплителният сезон в страната обаче, запасите трябва да са поне 18 милиарда куб. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Отзад напред на твоя последен коментар:1. Не придатък, а продукт. Настоящата ни държава е Mde by Russia.2. Бутафорна е поради опитите си да отрича и крие произхождащите от т. 1 последствия.3. До скоро нито сме имали избор, нито други желаещи да ни направят зависими от тях. Но ако съдим напоследък по резултата на AES, които успяха да ни направят зависими от абсурдните им цени върху собствените ни въглища или цената ядрения им реактор за Козлодуй, то алтернативата на зависимостта от Русия не изглежда особено привлекателна, поне на мен...4. Ами нека ни се смеят! Има за какво! хехе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
Patilan
преди 9 години
Приятели неприятели, всички ще ни се смеят! Да си практически 100% енегийно зависим от Русия е самоубийство. Б-я практически е бутафорна държава, и чисто и просто придадък на Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Нема страшно! Президентчето Жужо е договорило за нас полски шистов газ - по-евтин е даже от полските ябълки и домати, с които по евро-братски поляците ни заринаха. Приятел в нужда се познава - тази зима ще опознаем истинските си приятели! хахаха!... И ще видим първите избори, които никой не иска да спечели... хахахахаха...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 3
Patilan
преди 9 години
Европа се готви за студена зима, интересно дали тука осъзнаваме колко щ е студена?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още