IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порошенко обяви, че руски войски са навлезли в Украйна

Украинският президент отмени визитата си в Турция, спешно свиква Съвета за национална сигурност на Украйна

17:01 | 28.08.14 г. 1
Порошенко обяви, че руски войски са навлезли в Украйна

Украинският президент Петро Порошенко обяви, че руски войски са навлезли в Украйна и отмени визитата си в Турция, съобщава ВВС.

„Реших да отложа работната си визита в Турция поради рязкото влошаване на ситуацията в региона на Донецк, след като руски войски са навлезли Украйна“, коментира той.

Порошенко свиква и спешно извънредно заседание на Съвета за национална сигурност на Украйна. Тази вечер ще има и извънредно заседание на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации (ООН) заради ситуацията.

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк коментира междувременно, че Русия е отприщила война в Европа и заяви, че светът трябва да предприеме „ефективни мерки“.

Според представител на НАТО в момента на територията на Украйна има над хиляда руски военни, които подкрепят сепаратистите.

Москва обаче неколкократно отрече руски войници да са нахлували на територията на съседката й. Единственият случай бил отпреди дни, когато група руски военнослужещи неволно преминали необозначен участък от границата.

Лидерът на сепаратистите в Донецка област обаче призна, че бойците са подкрепяни и от руснаци. Той обаче ги определи като „доброволци“, а не като военнослужещи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
Lucifer
преди 9 години
""Руският президент Петро Порошенко ..."" ?????.алооо..кой кум, кой сват, кой на моя х*й брат???...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още