IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария разшири санкциите срещу Русия

Берн не иска страната да се използва за заобикаляне на европейските санкции

18:05 | 27.08.14 г. 7
Автор - снимка
Редактор
Швейцария разшири санкциите срещу Русия

Петте руски държавни банки, които попаднаха под действието на санкциите на Европейския съюз (ЕС) - Сбербанк, Газпромбанк, Внешэкономбанк, Россельхозбанк и ВТБ, ще трябва да искат специално разрешение от Швейцария, за да пласират финансови инструменти в страната, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на правителствено решение.

Целта на швейцарските власти е страната да не бъде използвана за заобикаляне на санкциите, наложени от Европейския съюз срещу Русия заради ситуацията в Украйна.

„В бъдеще разрешението за новите емисии ще се издава, само ако те съответстват на размера на средните финансови ангажименти през последните три години“, посочва се в изявление на правителството на Швейцария.

В същото време дъщерни дружества на руските банки в Швейцария са освободени от изискването за получаване на такова разрешение, ако не действат от името на своите дружества-майки или в съответствие с техните инструкции.

Швейцария е допълнила и още 11 имена към „черния списък“ с физически и юридически лица, за които се забранява да встъпват в нови бизнес отношения, а за съществуващите бизнес отношения се въвежда задължително уведомление.

Берн налага и забрана за вноса на военни стоки от Русия и износа на оборудване за петролната индустрия.

Мерките влизат в сила незабавно.

Преди дни Швейцария обяви, че е отблъснала опитите на няколко производителя на храни от Европа да заобиколят руското ембарго за европейска селскостопанска продукция и хранителни продукти. Страната посочва, че е засякла и други опити за заобикаляне на санкциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Longin
преди 9 години
http://***.oecdbetterlifeindex.org/topics/income/ както казах "средно голяма европейска страна"а територията да си я завре отзад - защото вместо да си я усвоява - най голямото и предимство, тя напада съседите си и дава на населението си "величие" - вместо инфраструктура, газоснабдяване, топла вода, здравеопазване, детски градини, образование, граждански права и защита и т.н ...все неща - дреболии заради които 10-15 М руснаци са си били шута...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
Longin
преди 9 години
леле, лелевсе едно не сме ходили на училище, та не ги знаем тия неща с територията, как мислиш?територията и закопаните минерали и газ според теб са равни на "кешовица" и то в швейцарски банки , така излиза...колко руснаци имат кредитни карти, смартфони, две коли или поне една,колко харчат пари за софтуер или музика а не го крадат??!, и т. н. - извън двата големи града? а средния разполагаем доход колко им е?? като на Полша , или по зле ... а тая кешовица дето вече е по банковите сметки на олигарсите е ИЗБЕГАЛА именно от ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ, и вероятноста да се върнат заради патриотичните чувства на некои милиярдер е точно 0--" Русия е една от държавите с най-голям научно-технически потенциал в света. "Верно ли? я се огледай у дома и в офиса, на улицата или в болницата и ми преброй колко продукта , изобретения от тоя потенциал ползваш лично ти?? аз се сещам за едни метро влакове и филтри за вода...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Русия е най-голямата страна по територия в света, като покрива 1/8 от територията на Земята. И всичко това го притежават САМО 143 млн. души !!! Нека го сравним с това което притежават останалите 7 милиарда !! Та значи .....значела Русия на финансовата карта колкото средна държава от Европа !? :))))) Ми да си държи запада хартийките /парите/! В дългосрочна перспектива, ако Запада не успее да окраде Русия по някакъв начин, с тия хартийки ще си ходят до тоалетната само. Русия е самодостатъчна държава. Почти самостоятелен свят. Смешно е да си помисли човек, че може да бъде заобиколена или игнорирана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
..Русия е държава , заемаща източната част (38,6 %) на Европа и северната част (30,7 %) на Азия..Русия има най-обширните горски масиви в Европа и в света,[7] а нейните езера съдържат приблизително 1/4 от световния запас на чиста, незаледена вода.Притежава най-големите световни запаси от минерали и енергийни ресурси, на 1-во място в света е по добив на нефт и природен газ!! Русия има най-обширните горски масиви в Европа и в света,[7] а нейните езера съдържат приблизително 1/4 от световния запас на чиста, незаледена вода!=Незначителна е Русия значи казваш!????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
"Русия има пазарна икономика, която е шестата най-голяма в света по отношение на националния брутен вътрешен продукт. Русия е на първо място в света по добив и преработка на диаманти. 1 място в света по производство на амоняк и азотни торове. Русия е втора в света по приходи от износ на оръжие и първа по брой на сключени оръжейни сделки.Страната има най-много запаси на природен газ в света, осма по петролни залежи и втора по наличност на въглища.Русия е най-големият в света износител и втори по производителност на природен газ, като в същото време и най-големия износител и производител на петрол. Русия е една от държавите с най-голям научно-технически потенциал в света. Страната има 451 000 изследователи и най-големият брой учени в света, а 25% от завършилите висше образование са с дипломи по инженерни или научни специалности.Днес Руската федерация заема място на водеща космическа сила в света. Космически изстрелвания се осъществяват от четири основни космодрума. ".....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 5
Longin
преди 9 години
надежди русофилски говеждиква кешовица?? Русия на финансовата карта е колкото средно голяма европейска страна :) а лоялните и граждани все на запад си бутат спестяванията , толкова вярват на царя си....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
май е време олигарсите да си дръпнат кешовицата от швайцерите, че те нещо много се надуват, ама срещу американците не успяха и пречупиха там тайни майни, като всеки си дръпне кешовицата и увисват и нека си налагат санкции на който си искат ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още