IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАТО прекратява сътрудничеството си с Русия

Решението ще остане в сила, докато Москва не започне да се съобразява с основните принципи, определящи сътрудничеството между страната и Алианса

20:18 | 07.08.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
НАТО прекратява сътрудничеството си с Русия

НАТО прекратява сътрудничеството си с Руската федерация. Това е заявил генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен по време на срещата си с говорителя на Върховната Рада на Украйна Александър Турчинов, съобщава ИТАР- ТАСС, позовавайки се на информация от пресслужбата на Върховната Рада.

„Северноатлантическият алианс прекратява сътрудничеството с Руската федерация, укрепва колективната отбрана за защита на всички членове на НАТО и взе решение да увеличи нивото на поддръжка и сътрудничество с Украйна“, съобщава Расмусен.

По негови думи решението за спиране на сътрудничеството ще остане в сила, докато Руската федерация не започне да се съобразява с основните принципи и да изпълнява нормативните документи, определящи сътрудничеството между страната и НАТО.

По информация на пресслужбата генералният секретар е изразил надежда, че „срещата Украйна- НАТО, която трябва да се състои през септември, ще позволи да се направят нови конкретни стъпки в установяване на ползотворно сътрудничество между двете страни“, предава ТВ Bulgaria On Air.

При това той отбелязал, че Украйна се нуждае от комплексни реформи, в частност във военната сфера, и Върховната Рада е длъжна да играе там „важна роля“.

На 6 август официалният представител на Северноатлантическия алианс Оана Лунгеску изрази опасение, че Русия може да изпрати военни части към източната част на Украйна под формата на миротворчески и хуманитарни мисии.

Според съобщението от вчера „Русия концентрира на границата с Украйна до 20 хиляди военни, което е сериозен проблем и подкопава усилията за намиране на дипломатическо решение на конфликта“.

„Ние няма да гадаем какво мисли Русия, но виждаме, какво прави в региона“, гласи още становището на НАТО.

Расмусен призовава Русия да се оттегли от границата, защото по този начин постигането на примирие се отдалечава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 9 rate down comment 4
SSIW
преди 9 години
"Ако става дума за основни принципи и нормативни документи на НАТО, то Русия, която не е член на НАТО защо трябва да се съобразява с тях? Или преводът "нормативни" документи не е верен. "--------------------Ей тука вече , ще стане интересно, ако се наложи едни и същи принципи да прилагат както към Русия, така и към членовете на алианса ;)) Теоретично ще се окаже, че не могат да санкционират руснаците нито за окупация на територия на суверенна държава, нито за материална и техническа подкрепа на сепаратисти и превратаджии ..., преди да са санкционирали половината списъчен състав на блока :0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 3
novak li sam
преди 9 години
"...спиране на сътрудничеството ще остане в сила, докато Руската федерация не започне да се съобразява с основните принципи и да изпълнява нормативните документи, определящи сътрудничеството между страната и НАТО."Ако става дума за основни принципи и нормативни документи на НАТО, то Русия, която не е член на НАТО защо трябва да се съобразява с тях? Или преводът "нормативни" документи не е верен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
SSIW
преди 9 години
Може би един от най-готините филми снимани въобще ... уроците за жалост, изглежда никога няма да бъдат научениhttps://***.youtube.com/watch?v=WeM14oK1ro4 текста на песничката също е покъртителен : )......"A ship is waiting for us at the dock America has trouble to be stoppedWe must stop communism in that landOr freedom will start slipping through our handsGoodbye my darling, Hello Vietnam."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 2
dr.5rov
преди 9 години
Не знаех, че НАТО все още има сътрудничество с Русия. От приказките им бях останал с впечетление, че то отдавна е прекратено. Разчистват се и формалните пречки за война - студена или гореща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 5
0pk
преди 9 години
Сега чакаме руснаците да обявят забранена за полети зона без резолюция на ООН и да нанасят въздушни удари по позиции на киев. Болезнено е когато твойте методи се прилагат срещу интересите ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още