IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Нафтогаз" и ЕС са в готовност да възобновят тристранните преговори с Русия

За пореден път потвърдихме готовността на украинската страна да остане надежден транзитен коридор на руския газ за Европа, посочи енергийната компания

16:04 | 21.06.14 г. 2
"Нафтогаз" и ЕС са в готовност да възобновят тристранните преговори с Русия

"Нафтогаз Украйна" и Европейският съюз (ЕС) потвърждават своята готовност да възобновят тристранните преговори за газа с Русия. Това посочи пресслужбата на украинската енергийна компания, цитирана от руската агенция "Интерфакс".

Според съобщението в петък в Брюксел украинската делегация, водена от ръководителя на "Нафтогаз Украйна" Андрей Коболевин, е присъствала на заседание на координационната група на ЕС по въпроса за газа. По време на срещата представители на Европейската комисия (ЕК) и водещи енергийни компании в ЕС са били информирани за ситуацията в отношенията с Русия.

"За пореден път потвърдихме готовността на украинската страна да остане надежден транзитен коридор на руския газ за Европа, което е видно от липсата на прекъсване на доставките на газа за ЕС през Украйна. "Нафтогаз" продължава да изпълнява договорните си задължения въпреки решението на руския газов монополист от 16 юни 2014 г.", се посочва в изявлението на украинската държавна компания.

В допълнение, украинската делегация представи резултатите от експертни проучвания на газотранспортната система в страна и способността ѝ да продължи да гарантира безпроблемния транзит на руския природен газ за европейските потребители.

Същевременно представителите на координационната група изразиха разбиране задействията на украинската страна в преговорите с "Газпром". Те подкрепиха дейностите, предприети от страна на Украйна в областта на енергийната сигурност на Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Internet
преди 10 години
като си платят. тогава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
Internet
преди 10 години
русия ще е добра само ако дава на хохлите безплатен газ и дори им плаща за това, че го взимат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още