IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ernst & Young: Руският бизнес вижда подобрение на икономиката

Местните предприемачи са оптимистично настроени и за перспективите пред световната икономика

18:04 | 26.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ernst & Young: Руският бизнес вижда подобрение на икономиката

Повече от половината от руските предприемачи виждат подобрение на икономическата активност в страната. Това показаха резултатите от 10-та международна изследователска консултантска кампания на Ernst & Young (EY) "Барометър на увереността на компаниите: малко слънце в студена вода", цитирани от ИТАР–ТАСС.

Според 55 на сто от руските предприемачи текущото състояние на националната икономика се подобрява. 63% пък са на мнение, че руският пазар ще бъде стабилен в краткосрочен план.

По думите на 76% пък кредитирането ще стане по-достъпно, което ще стимулира и по-добрите корпоративни печалби спрямо година по-рано.

64% от анкетираните от EY руски предприемачи са оптимистично настроени и за перспективите пред световната икономика. 41% пък се опасяват от нарастващата политическа нестабилност в света, докато 27% от анкетираните вярват в допълнителното забавяне на ключовите развиващи се пазари.

"Резултатите от това проучване показват постепенното възстановяване на доверието в перспективите пред руските фирми в резултат на едновременното подобряване на глобалната и на националната икономика", отчете експертът в EY за Общността на независимите държави (ОНД) Алексей Иванов.

Въпреки това Иванов отбелязва, че "сложността на правенето на бизнес в района продължава през последните години", което "спомогна компаниите да оптимизират разходите си, но също така стимулира търсенето на нови начини за увеличаване на рентабилността, включително чрез разработването на нови пазари, развитието на нови продукти и разширяването на обхвата на услугите".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още