IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Западният рекламен бизнес не обръща гръб на руския пазар

Стоенето далеч от такъв голям пазар би било грешка, посочва съизпълнителният директор на френската рекламна агенция JCDecaux

15:39 | 22.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Западният рекламен бизнес не обръща гръб на руския пазар

Инвеститорите трябва да бъдат подготвени за "криза", когато инвестират в Русия, посочи пред CNBC съизпълнителният директор на френската рекламна агенция JCDecaux. Въпреки това по думите му стоенето далеч от такъв голям пазар би било грешка.

Жан-Франсоа Деко заяви, че Руската федерация вече е третият по големина външен рекламен пазар, като притежава сходни размери с този на Великобритания. В тази връзка възможностите в страната надхвърлят далеч наличния риск.

По думите му проблем пред предприемачите, разбира се, се оказват санкциите на Запада, свързани с напрежението в Украйна.

"Аз съм бизнесмен. Започнах да инвестирам в Русия още през 1995 г., когато поставихме първата ни реклама на автобусните спирки в Санкт Петербург, така че Санкт Петербург е моят роден град, когато става въпрос за руски инвестиции", посочи той по време на провелия се бизнес форум, известен като Руския Давос.

"Ако не ти стиска да инвестираш тук, по-добре си стои в къщи. Това обаче е един голям пазар", допълни той.

JCDecaux има около 3 000 служители в Русия и притежава 25 на сто от пазарния дял в страната що се отнася до чуждестранните компании. Жан-Франсоа Деко отбеляза също, че външните дружества заемат около 15 на сто от целия руски пазар, така че "това е голям бизнес".

"Нещата не винаги вървят нагоре. Ще трябва да бъдем подготвени да се изправим пред криза... Ние инвестирахме много пари в договорите ни с Москва, а градът не е демонтирал 40 на сто от незаконните билбордове, които подлежат на премахване", посочи още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още