IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлин и Париж считат референдума в Източна Украйна за незаконен

Меркел и Оланд заплашиха Москва с още санкции, ако изборите на 25 май се провалят

14:31 | 10.05.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Меркел и Оланд по време на работната си среща. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Меркел и Оланд по време на работната си среща. Снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд определят като незаконен референдума, подготвян в Източна Украйна. Това гласи съвместна декларация на двамата ръководители, цитирана от AFP и Ройтерс.


Те посочват, че ще има "съответни последици" за Москва в случай на провал на президентските избори на 25 май.
"Готови сме да приемем допълнителни санкции срещу Русия", ако изборите на 25 май се провалят, изтъкна Меркел пред журналисти след неофициална среща с Оланд.

"Ако няма международно признати президентски избори, това неизбежно ще доведе до по-нататъшна дестабилизация на страната. Германия и Франция са единодушни, че в такъв случай ще има съответни последици, както беше заявено на Европейския съвет на 6 март 2014 година", се посочва в декларацията, цитирана от БТА.

Това е ясно предупреждение за трети етап санкции, по-специално икономически санкции срещу Русия, за което се споразумяха европейските ръководители на 6 март, отбелязва Ройтерс.

В същото време Германия и Франция призовават всички страни да започнат да разоръжават нередовните войски под наблюдението на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) най-късно до 15 май.

Освен това те призовават Русия да намали "видимо" войските си на украинската граница.

Киев трябва да се въздържа да провежда офанзивни акции преди изборите, посочват Меркел и Оланд в декларацията.
Според Меркел, цитирана от АП, руският президент Владимир Путин трябва да отправи повече сигнали за деескалация", за да помогне за успокояване на обстановката в Украйна и да бъде възможно произвеждането на президентските избори на 25 май.

Тя изрази надежда да започне национален диалог в Украйна идната седмица, ако е възможно, без обаче да уточнява кой трябва да участва в него.

Френският президент от своя страна отново подчерта необходимостта да се произведат президентски избори в Украйна.

Още международни новини четете в Dnes.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 13 rate down comment 3
коминочистач
преди 10 години
Тези нещо са много смели, като техните предшественици ?! Но и двата пъти руската армия стигна до Париж и Берлин !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 2
rumen221
преди 10 години
Офшорналиев,Обама, Меркел, Путин и Кралицата са КРАЙНИ НАЦИОНАЛИСТИ! Те защитават интересите на нацията си, независимо от кръвта и сълзите на другите нации... И ТОВА Е ДОБРО за народите им иЛОШО ЗА НАС!Д. Камерън заяви, че няма да подаде оставка, ако Шотландия обяви независимост от Обединеното кралство на референдума през септ., предаде Ройтерс.Значи това била европейската демокрация ЗА ШОТЛАНДЦИТЕ РЕФЕРЕНДУМ, ЗА УКРАИНЦИТЕ - ЧАСТНИТЕ УБИЙЦИ на ЦРУ!!!- ТЕ ТОВА Е ИСТИНСКИЯ ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ МОРАЛ!!!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
Всъщност, всичко в Украйна е заради санкциите те трябва да се въведат! Ситуацията е толкова, че само с виц може да се опише:Вълкът си наумил да пребие заека. Срещнал го, позачудил се какъв повод да измисли, ама нали е хитър, огледал го и рекъл:- Ооо, заек, що ходиш без шапка бе? И го пребил. Харесало му и на другия ден пак чака заека, ама той идва с шапка. Обаче и вълкът не е ***:- Абе, заек, ти що си със шапка бе?!И пак го пребил. Решил обаче да прояви повече творчество с поводите. Срещнал заека и този път си поискал цигара. Заекът бил непушач и изял боя. На другия ден обаче предвидливо носел пакет цигари. Изял обаче боя защото били без филтър. Следващия ден пак го били, щото този път цигарите били с филтър. При поредната среща вълкът пак казал:- Заек, дай една цигара! и се приготвил за спаринга. Заекът обаче го заковал:- С филтър или без филтър?На вълка ченето му увиснало. Освестил се от шока обаче и бързо намерил изход:- Абе заек скапан, ти защо си без шапка бе?!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още