IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: САЩ и ЕС да действат заедно за санкциите срещу Русия

"Докато Русия следва пътя на провокациите, ще има последици", заплаши американският президент

12:10 | 27.04.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Обама по време на посещението си в Малайзия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Обама по време на посещението си в Малайзия. Снимка: Ройтерс

САЩ и Европейския съюз трябва да действат заедно по въпроса за санкциите срещу Русия, призова американският президент Барак Обама в Малайзия, където е поредната спирка от азиатската му обиколка, съобщи "Франс прес".

Изявлението на Обама е във връзка с изказаното в петък намерение на страните от Г-7 да наложат нов комплект санкции срещу Москва, окончателното решение за които може да бъде взето още утре.

"Би било неправилно да се смята, че ще се постигне ефект, ако САЩ действат самостоятелно и без т.нар. секторни санкции на Евросъюза", обяви президентът.

Обама е против внушението, че САЩ трябва да наложат собствен комплект санкции върху широк кръг от сектори на руската икономика, пояснява Асошиейтед прес.

Докато Русия следва пътя на провокациите и не се опитва да реши въпроса с мирни средства и да намали напрежението, ще има последици и тези последици ще бъдат все по-сериозни, предупреди Обама. Той допълни, че има доказателства за това, че Русия насърчава сепаратистките действия в Източна и Южна Украйна.

В същото време Москва настоява, че първата стъпка за деескалация би трябвало да бъде прекратяването на антитерористичната операция срещу сепаратистите, провеждана от Киев, припомня Франс прес.

Американският президент отбеляза още, че Русия се опитва да представи украинската криза през призмата на Студената война, която противопоставя Вашингтон на Москва. Не става дума за това, а за независимостта и суверенитета на Украйна, подчерта Барак Обама.

Във връзка с издирването на изчезналия на 8 март малайзийски самолет с 239 пътници, президентът на САЩ призова за открито споделяне на информация между държавите, участващи в издирването на останките на самолета, предава DPA.

Още световни новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Не е много лесно в такива условия да казваш на черното бяло и на фрау Канцлерин много й личи по физиономията... хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
В Европа обаче има и доста различни от тази на Обама гледни точки. Проблемът на янките е, че в Европа винаги е имало мислещи хора, за които изкарването на пари не е единствената цел и смисъл в живота и нещо още по-страшно - такива хора често са популярни и ужажавани. Тъпата аполитичност на амриканските ситизени няма нищо общо с пристрастеното към политиката население на Европа, където често общественото мнение е трудно управляемо. В Еропа винаги е имало остри дебати и опонирането на властта е традиция. Особено сега преди избори, положението е още по-сложно.Ето един пример от германския Бундестаг, но можем да си представим щом там се чуват такива мнеиния, какво става сред населението:http://***.youtube.com/watch?v=pculDDRKHdgКойто може да слуша на немски, за ползващите английски има субтитри (ако не се включат автоматично, долу в дясно "Caption"), а за ползващите руски го има и с руски дублаж:http://***.youtube.com/watch?v=skyAQpvf_R0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
И интересно само се слуша САЩ и Евросъюза, никой друг няма, всички се изпокрили, щото знаят, че шефа на КГБ не се базика, като го настъпят по опашката .. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
Аа не бе ше го *** и *** кух, той и на него му казват банкерчетата от Wallstreet кво да прави, и всички тряя да им играят по свирката, айде вече Руския златен стандарт да се въведе за валутата и тея да потъват, че ми писна от тях. А ние тука като измръзнем зъмъска, тогава ше обмислим дали да слушаме черния *** ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
Сините камъни
преди 10 години
А може би е по-правилно:Провокаторът вика "провокатоооор"!..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Крадецът вика "крадецааааааа"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още