IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Одеса обявиха "Одеска народна република"

"Антимайданът" в града призова жителите да блокират транспортните възли и да не пропускат военните и милицията

13:19 | 16.04.14 г. 4
В Одеса обявиха "Одеска народна република"

„Антимайданът“ в Одеса обяви Одеска област за „Одеска народна република“ и призова жителите на града да блокират транспортните възли. Това се съобщава на сайта "Антимайдан. Одесса", пише РИА Новости.

„От днешния ден Одеска област се обявява за Одеска народна република, в която цялата власт принадлежи само на народа, който живее на нейна територия“, се казва в изявлението.



„Антимайданът“ призовава също така жителите на града в четвъртък в 16 ч. да блокират транспортните възли и да не пропускат военните и милицията.

От март в източната част на Украйна – в Донецк, Харков и Луганск, се провеждат митинги на привържениците на федерализацията на Украйна. По-късно протести избухнаха в още няколко града на Донецка област.

Властите в Украйна обявиха широкомащабна спецоперация с използване на армията. Най-силно беше противопоставянето между протестиращите и силовиците в два града в северната част на Донецка област: в Славянск в събота и в Краматорск във вторник.

Още новини за Източна Европа четете в Dnes.bg

Още за Украйна вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
моите уважения, но ти си шизофреник:)Едно с едно е риториката на ГЕРБ към БСП, а не обратното и освен това ми е трудно да коментирам ТВОИТЕ симпатии към Одеска НАРОДНА република-сиреч-камунези! Да знаеш-смешно е Барозу да обвинява БСП, че са руски агенти и ти да плюеш по тях, но да защитаваш Русия...избери си страна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 6
STRAHO
преди 10 години
Не виждам нещо което да прави Украинците, по неадекватни от Германците да речем. Ако към който и да е народ, се приложат прийомите използвани в Украйна, прилагани от запада, ще му се случи същото. Между другото, подобни похвати ползваха и нашите "социалисти" преди не много време. Тези които взеха властта там са също криминогенни елементи и цялата страна го знае. Руснаците просто имат повече кураж заради силната си държава. Много смешно звучат упреците към Русия за случващото се ! Какво очакват от Русия!???? Вината и е просто че е силна. Какво да си разпусне армията и закрие държавността за да не черпят кураж протестиращите в Украйна Руснаци ли!!!?? Целта на тези изявления е точно обратното на това което се прокламира а именно да се ПРЕДИЗВИКА Русия да предприеме действия! Едно към едно с риториката на нашите *** срещу ГЕРБ! Крадеца вика дръжте крадеца. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Много народ повтаря едни и същи дивотии - има ли как, след това, да не се заформи един страхотен въргал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
misanthrope
преди 10 години
Всеки народ си заслужава съдбата. Тотално неадекватно поведение и от майданците и от анти-майданците, което съсипва държавата им
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още