IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия отмени пореден аукцион за ДЦК

Финансовото министерство е изтъкнало „текущите пазарни условия“

17:01 | 15.04.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия отмени пореден аукцион за ДЦК

Русия отмени втори пореден аукцион за ДЦК в рубли и общо шести в последните седем седмици, след като вчера доходността по руските облигации скочи, тъй като протестите в Източна Украйна прераснаха в насилие.

Финансовото министерство е отменило утрешния аукцион, изтъквайки „текущите пазарни условия“. Днес доходността по руските облигации в рубли с падеж февруари 2027 г. се понижи с 0,03 процентни пункта до 9,10%, след като вчера скочи с 0,13 пункта. 

„Все още е прекалено скъпо за тях“, коментира Юлия Сафарбакова, анализатор в BCS Financial Group в Москва. Правителството няма да продава облигации, когато цените са високи, заяви в началото на месеца финансовият министър Антон Силуанов.

Напрежението в Източна Украйна ескалира през уикенда, след като се стигна до жертви след сблъсъци между силите за сигурност и сепаратистите, които завзеха полицейски и правителствени сгради. САЩ и Русия планират да продължат четиристранните преговори в Женева по-късно през седмицата.

Доходността по базовите руски книжа нарасна с 0,53 пункта през март, след като Русия анексира Крим, предизвиквайки САЩ и ЕС да наложат санкции на определени лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
От елементарното противоречие, че хем мерака към Украйна пречи на функционирането на държавата /Русия/, хем се напъва държавата да го прави /мерака/ :))))=> друг да контролира "мерака" на Русия :))))))))))))))))))))))))))))))))))) - а отлагането на аукциона, да не се ползва пак от другия изтъквайки текущите пазарни условия, щото "доходността по руските облигации в рубли" скоро няма да спре да расте ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още