IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поне 200 руски фирми имат готовност да доставят храни за Крим

Украйна готви закон за „защита правата на гражданите в окупираните украински територии”, с който ще затвори границите с Крим

21:23 | 21.03.14 г.
Поне 200 руски фирми имат готовност да доставят храни за Крим

Повече от 200 руски компании са готови да доставят стоки от първа необходимост в магазинната мрежа на Крим, съобщи ИТАР ТАСС. Става дума за продукти като яйца, хляб и хлебни продукти, месо и месни продукти, захар, масло и т.н.

Първият зам.-министър на икономическото развитие и търговията на Крим Ирина Прохоренкова посочи пред руската агенция, че Върховната рада на Украйна е разгледала на първо четене Законопроект за обезпечение на правата и свободите на гражданите в окупираните украински територии.

Текстовете предвиждат затваряне на границите, така че ще бъдат ограничени доставките на всякакви стоки.

Заради тези ограничения кримските производители няма да могат да доставят свои продукти в останалата част от Руската федерация по суша през територията на Украйна.

На този етап няма дефицит в магазинната мрежа на Крим, коментира още Прохоренкова и допълни, че са взети мерки да бъде избегнат подобен проблем. Цените обаче вече са повишени – макар и като начало с около 5-10%.

Ситуацията в Украйна можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още