IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна изтегля военните си сили от Крим

Лидерите на ЕС се събират отново, за да обсъдят евентуални санкции за Кремъл

21:40 | 19.03.14 г. 10
Автор - снимка
Редактор
Украйна изтегля военните си сили от Крим

Украйна ще изтегли армията си от Крим, но ще засили военното присъствие по източната граница с Русия, предава Bloomberg, като се позовава на информации от Съвета за национална сигурност на Украйна.

“Това е най-добрият начин да намалим напрежението”, коментира Андрий Парубий, ръководител на съвета, пред репортери в Киев. Той обаче не уточни кога ще се състои евакуацията на украинските военни.

Парубий посочи, че не само украинските, но и руските войски трябва да напуснат Крим.

Обявяването за оттеглянето на руските военни сили от Крим идва, след като проруски цивилни граждани, както и руски военни, задържаха украински военнослужещи, включително началника на военноморския флот. Изпълняващият длъжността президент н Украйна Олександър Турчинов определи като краен срок 9 ч местно време за тяхното освобождаване.

Вчера управителят на източния регион Краков обяви, че Русия е засилила военното присъствие по границата. Същевременно обаче руският президент Владимир Путин посочи, че няма намерение да анексира други части от Украйна към Руската федерация.

Лидерите на Европейския съюз (ЕС) отново се срещат утре, за да решат как да продължат да оказват натиск върху Кремъл. Политиците са разделени в позициите си, като повечето не подкрепят предприемането на радикални икономически санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 1 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
За ЕС не е ли по-добре да има една по-богата даржава, в която гражданите да потребяват повече,...----------------------Моята позиция е, че това от което се интересува ЕС е, въвеждането на регулациите и правилата си на тукашна територия, а това за което ти говориш (по-богата държава, повече потребление), дали въобще е възможно в конкретния случай с БГ и при какви условия, е мн. дълга тема ... едва ли има смисъл да я чепкаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
...цяла европа. всички са крадци, мошенници, корумпирани....-----------Аз лично, фактология, която да използвам, като отправна точка за разсъждения, изводи и формиране на представи, за определени процеси/явления (било то и изкривени представи, както находчиво си ги определил ;)), няма от къде другаде да получа, освен от информ. потока в медийното пространство. Този информационен поток ми показва такава картина : присъди и дела за корупция и злоупотреба с власт по всички етажи на бюрократичната машина и по всички географски посоки на картата на Европа: от премиер-министри на Италия до външни министри на ГДР-то ;))) Как според тебе, тр. да я оценявам тази фактология? Няма мошеници, няма корупция, хорицата са чисти като таз-сутрешен-сняг?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 1
MyPr0gres
преди 10 години
Според мен мислиш пак супер конспиративно (но може и да си прав). За ЕС не е ли по-добре да има една по-богата даржава, в която гражданите да потребяват повече, т.е. да наливат повече в техните продукти, отколкото бедна изтрадала държава с никакво потребление (при положение, че повечето от ЕС продуктите са скъпи т.е. щом са скъпи, никой не ги купува щото всички от тази държава са бедни). Богатите, ще тъпчат повече пари в техните банки, повече пари за техни продукти (щото са "по-готини"), по-малко *** в техните държави, защото повече, ще остават в проспериращата държава и т.н.. Друг е въпроса, че не можем да бъдем конкорентно способни (по ред икономически, социалнополитически и естествено исторически причии).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
MyPr0gres
преди 10 години
Между другото, когато бях в чужбина наистина се гордеех, че страната ни е член на ЕС, колкото и смешно да звучи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
rainmaker
преди 10 години
манталитет, кво да правиш.проектират собственните си изкривени представи върху цяла европа. всички са крадци, мошенници, корумпирани. всичко е създадено с единственната цел да ограбва българия. все едно че българия е центъра на света.а пък българия преди да влезе в EC беше цъфнала и вързала, да не си говорим.само не мога да разбера защо трябва да цвъкат под всика статия. ще си помислиш че имат норматив да изпълняват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 7
SSIW
преди 10 години
Ами пич, ако по-разсъждаваш още малко в тази посока, дали ЕС не го удовлетворява перфектно, ситуацията, която е създадена на тази територия? Шепа джебчии, на които им е дадена възможност да крадат, а скраденото го паркират в ТЕХНИТЕ банки (щот ние наши си неаме), като срещу тази привилегия прокарват АБСОЛЮТНО всичко, което им се диктува като директиви, без оглед дали е в интерес на държавата или не? Дали Ес не е в състояние да си земе сичко, което е скрадено от наще тарикати? с лихвите барабар! ;)) А салдото на това, което реално са ни дали , с/у това което са ни взели, не мисля, че светим в зелено ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 6
deant
преди 10 години
Е радвам се, че си успял да си го смелиш сам за собствена употреба и го вярваш безусловно. А иначе, дал Колю взел Колю. Всичко е толкова чудесно, а икономиката и всичко останало все надолу върви. *** нищо нали цялата олелия беше да пише пред страната ни "Членката на ЕС". Нещо като титлата "инженер" пред повечето ни инженери. Хубаво звучи, *** работа не върши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 7
MyPr0gres
преди 10 години
А ве пичове, много почвате да ме дразните с тея приказки за ЕС. Питам какво лошо видяхте, дават ни пари хората - крадем ги. Казват ни супер корумпирани сте ние ем да ние си го знае. Направете нещо по въпроса - ем кво да првим, ние сме си такива, марзели, неудачници и т.н.... Това че не можем да се впишем в схемата ЕС си е точно наш проблем, те ни дават шанс просто не го ползваме и ако мога да добавя, като цяло нямаме идея кво да правим с тая даржава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 48 rate down comment 17
Lucifer
преди 10 години
Мислех си че Путин е решил да откърти цяла западна Украйна до Днепър заедно с Крим та си казвах браво бе, куражлия е и не се налива с водка като Елцин. А то цялата дандания била само за една военна база. Явно иска да накаже запада с една обезумяла от глад украйна и тая база му трябва само да поддържа огъня в украйна. Така де, двойните пенсий в Крим ще подлудят всички руснаци останали в украйна....няма водка, няма газ...после заради крим, цяла украйна ще се натиска да се върня в русия ама нямаааааа....демокрацията иска глаааааааад и стуууууд....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 12
deant
преди 10 години
Лидерите на Европейския съюз (ЕС) отново се срещат утре, за да решат как да продължат да оказват натиск върху Кремъл. Политиците са разделени в позициите си, като повечето не подкрепят предприемането на радикални икономически санкции.---Хахах старата госпожа пусна Крим да си ходи след, като си мисли, че Украйна ще влезе в ЕС. Ми ха дано и ха дано имат по-голям късмет от нашия с този ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още