IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи военен сблъсък между Русия и Украйна

Руски сили са атакували украински войници в Симферопол, има поне един ранен

19:11 | 18.03.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Първи военен сблъсък между Русия и Украйна

Украински войници в база в главния град на Крим, Симферопол, са били атакувани от руски сили и един войник е ранен, съобщи украински военен говорител, цитиран от Интерфакс и Ройтерс.

"Украински военнослужещ е ранен във врата и ключицата. Сега сме се барикадирали на втория етаж. Щабът е превзет и командирът е пленен. Те искат да сложим оръжие, но няма да се предаваме", каза той.

"Щурмуват ни. Имаме около 20 души тук и още около 10 до 15, включително жени", заяви анонимен военнослужещ в ефира на телевизионния Пети канал. "Един от офицерите ни е ранен при нападението, има драскотини по врата и по ръката".

Конфликтът с Русия навлиза от политическа във военна фаза след изстрелите срещу украински военни, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още международни новини четете в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
""""""""""""""""""България е била засегната от обеднен уран през войната в Югославия, твърди Люрен Морет, бивша сътрудничка на лабораториите за ядрени изследвания в Калифорния Лорънс Бъркли и Лорънс Ливърмор. В интервю за телевизия "Ал Джазира" по повод обвиненията, че САЩ хвърлят в Ирак бомби с обеднен уран, тя заявява, че Пентагонът е водел тайни ядрени войни както през 1991 г. в Персийския залив, така и в Югославия."САЩ отричаха, че са използвали бомби с обеднен уран срещу Югославия през 1999 г., заявява Морет. Но учени в Югославия, Гърция и България измериха повишено гама-лъчение. Една невзривила се ракета падна в България и учени установиха, че бойната й глава е с обеднен уран. Едва тогава лорд (Джордж) Робъртсън, шефът на НАТО, призна публично, че е използван обеднен уран".""""""""""""""""""""""""""И ООН скри доклада за това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Плюс загинали деца около 85, само за децата говорим, през 1999 в Сърбия заради Косово!Нали търсят разликата между Крим и Косово! Оттук да започнем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
Медиите са голяма сила! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 9
gm67
преди 10 години
Един ранен при агресията на кръвожадния тоталитарен Путин.Деветдесет и седем убити при демократичния,свободолюбив държавен преврат в Киев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още