IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама предлага своеобразен мирен план за Украйна

Планът предполага изтегляне на руските военни от Крим и създаването на комисия, която да гарантира правата на етническите руснаци на полуострова

12:05 | 05.03.14 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Обама предлага своеобразен мирен план за Украйна

Американският президент Барак Обама предложи своеобразен мирен план за Украйна. Той предполага всички руски военни да се изтеглят от Кримския полуостров обратно във военните бази, както и да се създаде международна комисия в региона, която ще има задачата да гарантира спазването на човешките права на етническите руснаци, пише BBC, позовавайки се на информация от Белия дом.

Предложението на Обама ще бъде обсъдено днес в Париж от руския министър на външните работи Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери, които предстои да се срещнат. Украинският външен министър Андрей Дешица също е на посещение във френската столица.

Вашингтон смята, че това, че Русия контролира комуникациите и инстуциите в Крим е акт на агресия, въпреки че руският държавен глава Владимир Путин е заявил, че на терена няма руски войски.

По думите на Джон Кери хората на улицата не чувстват, че са застрашени човешките им права, а единственият им страх е от руска инвазия. Той изрази надеждите си, че Путин ще се отдръпне и ще види, че САЩ искат напрежението да не ескалира и да няма конфронтация.

„Ако Москва реши да не следва този подход, ако не иска да работи директно с правителството на Украйна, тогава ние и нашите партньори няма да имаме друг избор освен да продължим да изолираме Русия политически, дипломатически и икономически“, подчерта Кери. Според Сергей Лавров подобни санкции биха били контрапродуктивни.

На фона на всичко това напрежението в Крим започва да утихва бавно след смекчаването на тона на руския президент. Вчера той заяви, че не цели поемането на контрола на Кримския полуостров и в момента на украинска територия няма руски военни.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 7 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 10 години
"По думите на Джон Кери хората на улицата не чувстват, че са застрашени човешките им права, а единственият им страх е от руска инвазия."Мда, ето тук може да се види как се налага новата власт в Украйна и от какво ги е стах хората:http://***.youtube.com/watch?v=9fKIq8fE1CE#t=52http://***.youtube.com/watch?v=jDxKuC4GNjkМизантропче, за тази нова Украйна ли ще се зажалят руснаците в Крим? Това са хората, които харчат кинтите на Обама в момента! Пълно е с нередактирано видео в нета - те са горди със себе си и качват смело клипове - гледайте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
SSIW
преди 10 години
Хахаха, ето ви нещо , хем злободневно, хем за разведряване на атмосферата ;)))http://***.youtube.com/watch?v=QOn2LDUqL9g
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 8
bgMan
преди 10 години
Не мога да разбера украинците с такъв съсед като Русия какво толкова са ламнали за Крим?По-добре да преглътнат, да се откажат от Крим и да си поискат обратно стратегическите бомбардировачи с ядрени бойни глави от Русия. Крим винаги си е бил руски и такъв ще си остане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 10 години
Нещо като Косово, нали? Само че в Косово не живее нито един американец, а там и в *** не ходят, без да питат янките. Познай Крим накъде ще гледа с 60-70% руско население. И що мислиш, че Украйна ще стане такъв рай? По България ли съдиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 7
SS-23
преди 10 години
Обама предлага своеобразен мирен план за УкрайнаПланът предполага изтегляне на руските военни от Крим и създаването на комисия, която да гарантира правата на етническите руснаци на полуострова========================================================Ха ха ха....не е истина наглостта! Аз пък предлагам още по-мирен план - маймуняка да си гледа все по-нарастващият дълг и да спре да печата, а да остави на мъжете в Крим да решат въпроса по мъжки !! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
misanthrope
преди 10 години
Крим ще бъде автономна област с МНОГО широка автономия (ама толкова широка, че практически независима) а руския ще е втори официален език в Крим. Крим мисля че Украйна трябва да го е прежалила вече, пък и винаги си е бил практически руски. Крим им докара Янукович. Трябва да се съсредоточат как да минимизират влиянието на Москва в останалата част от страната. Ако успеят, след 20 год, жителите на Крим сами ще искат да са украинци :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още