IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сергей Арбузов поема поста на Микола Азаров в Украйна

Новият украински премиер заяви, че компромисът в Киев е възможен без агресия и поставяне на ултиматуми

18:29 | 29.01.14 г. 1
Сергей Арбузов поема поста на Микола Азаров в Украйна

Сергей Арбузов поема поста на подалия оставка министър-председател на Украйна Микола Азаров. Говорителят на президента Виктор Янукович заяви, че новият кабинет на страната ще бъде съставен от технократи и ще бъде неутрален.

Междувременно бившият украински президент Леонид Кравчук коментира пред парламента, че Украйна се намира на ръба на гражданската война.

Опозицията и управляващите продължават диалога за излизане от кризата, заяви Арбузов. Временният премиер увери, че кабинетът в оставка е готов да осигури всичко необходимо за стабилизирането на страната.

Той подчерта, че компромисът е възможен единствено, когато има взаимно уважение. Арбузов е категоричен, че пътят напред не минава през агресията и поставянето на ултиматуми.

Лидерът на партията “Баткившчина” Арсений Яценюк пък разкри, че новата редакция на украинската конституция може да бъде готова до месец март.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Брюксел не бива да се меси в кризата в Украйна. Според него колкото повече са посредниците, толкова повече проблеми ще възникнат.

Русия пък беше критикувана за натиска си върху Киев, а коментарът дойде от генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Подробности за случващото се в Украйна вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
US Senator John McCain greets protestors as he visits Independence Square in Kiev during a mass rally by the opposition on December 15, 2013. (AFP Photo / Yuriy Dyachyshyn)Kато чета RT и коментарите отдолу, хората са наясно, че откакто е дошла демокрацията в Украйна, разбирай САЩ и Ес, нещата са от зле по-зле.Русия забрани да се осиновяват руски деца, но украински деца американците осиновяват здраво!Преди години, да гледаш чернокожо дете беше $1800 на месец, за бяло дете незнам, но има много украинчета в САЩ.За българчета да не говорим, от варненските домове!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още