IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин определи безредиците в Киев като "погром"

По думите на руския президент опозицията в Украйна се опитва да разклати легитимната власт в страната

12:41 | 03.12.13 г. 5
Путин определи безредиците в Киев като "погром"

Руският президент Владимир Путин определи безредиците в Киев като опит на опозицията да разклати легитимната власт с добре подготвени отвън акции, съобщи Bulgaria On Air.

Пред журналисти Путин коментира, че това е "по-скоро погром, отколкото революция".

По неговите думи антиправителствените протести били адресирани към президентската кампания през март 2015.

Той допълни, че по всичко изглеждало, че протестиращите са "много добре подготвени и обучени войнстващи групи". Подобна теза Москва поддържа още от времето на Оранжевата революция от 2004 година по отношение на протестите на опозицията.

"Опозицията или не контролира случващото се, или е параван за екстремистки действия", добави още Владимир Путин, който е на посещение в Армения.

Там той каза, че "Русия никога не се е канила да напуска Кавказ, а напротив, смята да укрепи позициите си там".

В Ереван го посрещнаха около 500 протестиращи срещу присъединяването на страната към Митническия съюз. Те носеха плакати "Путин, върви си у дома!" и "Не на СССР!".

Програмата на Путин включва и посещение на руската военна база в Гюмри, където властите ще предоставят територия за разширяването й.

Вижте още в репортажа на Bulgaria on Air


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 3
kroum
преди 10 години
Нашето правителство го съветвало как да се справи с демонсртантите ! А той се отплащал със съвети как да илезнем от Европа и как да станем Съветска Република !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 10 години
Ако някой е забравил, да си припомни как действаха американските полицаи срещу протестиращи по време на кризата:http://***.youtube.com/watch?v=45VGFgiFu7YЩо бой изядоха децата за нищо, а ако бяха хвърляли нещо срещу полициата или не дай си боже, да тръгнат да газят ченгета с фадрома, някой наема ли се да сподели как би изглеждала картинката след това...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 10 години
Хааахахаха! Като к.. отзад ви е този Путин! хаха!Иначе ето какво казат фактите за "мирните протестиращи" в Киев и кръволоците от украинските сили за сигурност:http://***.youtube.com/watch?v=xhbzhrfY1LoЕто и как изглеждат нещата в по-добрата част от света:"Лион. В понеделник френската полиция в град Лион е използвала сълзотворен газ срещу ромски деца по време на евакуацията на незаконно обитавана сграда, предаде изданието Mediapart.Изселването на три ромски семейства е започнало рано сутринта. Ромите са седнали на тротоара пред сградата в знак на протест.При опита на полицаите да вдигнат семействата и техните деца, е настъпило кратко сборичкване. В отговор полицията е използвала сълзотворен газ в присъствието на децата.Изданието отправя критики и към френските медии за това, че не са отразили инцидента."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
ksarax
преди 10 години
Доста прилича на стила на Станишев. Явно всичките един к.... ги е правил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 7
Батя
преди 10 години
Путин, Путин, хората вече вкусиха от свободата и демокрацията, трудно ще ги върнеш обратно в СССР! Не и без кръв... :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още