IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна е готова за споразумение с ЕС, но при по-добри условия

Страната не е длъжна да прави прибързани външнополитически стъпки, заяви президентът Виктор Янукович

10:01 | 27.11.13 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Украйна е готова за споразумение с ЕС, но при по-добри условия

Украйна ще изчака по-добри условия, за да разгледа евентуално подписване на споразумение за асоцииране с ЕС, обяви украинският президент Виктор Янукович, цитиран от световните агенции.

"Ще направим всичко Украйна да укрепне икономически. Щом достигнем комфортно за нас ниво, ще пристъпим към подписване на споразумението", заяви Янукович пред украински телевизии.

"Кога ще стане това времето ще покаже. На мен ми се иска този момент да настъпи по-скоро", отбеляза Янукович. Той подчерта, че Украйна не е длъжна да прави прибързани външнополитически стъпки. "Не сме длъжни да тичаме накъдето и да било, за да не си разбием главата", каза Янукович. Той заяви, че Киев не е променил курса си. "Искаме единствено да се съобразяват с нашите интереси", каза президентът.

Той потвърди, че ще вземе участие в срещата на върха на Източното партньорство във Вилнюс на 28 и 29 ноември.
През последните три години представители на ЕС заявяваха, че подписването на споразумение на Украйна с Международния валутен фонд за отпускане на заем е условие за предоставяне на техническа помощ на Украйна от ЕС в размер на 610 милиона евро, напомни Янукович.

"От 2010 г. три години поред ни показваха този бонбон в красива опаковка и ни казваха: "Ще го получите, когато подпишете споразумение с МВФ". Не трябва да ни унижават. Ние не сме малки деца, не сме лакоми за бонбони. Ние сме сериозна европейска страна, а МВФ ни казва: "Увеличете данъците на населението, замразете заплатите и пенсиите" и така нататък. Никога няма да се съглася на това", заяви украинският президент.

Повече по темата можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 6 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
За да се разбере за какво става дума, да се види каква е целта на този ЕС, нека да разгледаме един парадокс:На всички кандидати за членство, особено от източна Европа, присъединяването им се представя като допускане в скъп и труднодостъпен клуб, един вид, благоволение, което трябва да се заслужи. Така поне беше при нас и Румъния. Ако искаш, покриваш критерии, ставаш достоен и те приемат. Даже трябва да изпитваш огромна благодарност за жеста!На практика се оказва, обаче, че всъщност някой те посочва и нямаш право на отказ! Това се вижда в момента в ситуацията с Украйна. Вместо ЕС просто да каже: Ако искате! Ваша си работа!, настъпва вой, луди пари ще се излеят в протести, ноти, ругатни по Русия и по продалия се Янукович! Впрягат се огромни ресурси, за да се върне заблудената овца в стадото!Вчера полетяха предупредителни ла^на и по Ивица Дачич само за едно изречение, с което сравни какво получава Сърбия от ЕС и Русия!Това на какво ви мирише? Четете по-внимателно @ivanoff! Хахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
Не ми споделяй нищо - ще се чувствам длъжен да обясявам ;)))))))))))))))))))Грижи се за субективизма си, а той ще ти помага да не разбираш нищо, в смисъл, че ще те прави щастлив от последното! :)))))))))) - тук има над 10 човека, които разбират много повече ... МИСЛЯ, че проблема наистина не е у мен ;)))))))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 5
MrSi
преди 10 години
А какво трябва да разбера , че сме роби , така ли ? Който смята себе си за роб значи е такъв. От всичките ти проповеди само това разбрах.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
повече глуспоти не мога даже да допусна, че може да се съберат в толкова къс пост! - ти освен че знаеш - без да разбираш, не виждаш нищо освен това дето ти навират в лицето, и бъркаш грешното с правилното, правиш и изводи :))))))))))))))))))) - Та от тези изводи и решаваш, че следва че мислиш :)))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 7
MrSi
преди 10 години
А какво трябва да разбера , че хората са маймуни ли ? Хората са хора - същества които проумяват какво се случва наоколо. Субективизма те кара да погледнеш в бъдещето но не и в настоящето , което определя това бъдеще. Не смятам че сме роби. Мисля че всеки има избор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
До (-)Можете ли да ми датете 5-6 примера на "успешно-договорили се" и издърпани в ЕС?? :)))))))))))))))))))А обратното - Някъде да има 1 /един!/ осъден за НЕуспешно договорил се?? :))))))))))))))))))))))))))Та ако изключа самовтъпяващия Ви субективизъм, кое обективно ви дава основание да "мислите" или изобщо допускате, че имате степен ан свобода в това направление "договоряне на по-добри условия " ???Субективно "Мислещи" Маймуни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 5
iivanoff
преди 10 години
"Точно така се прави" -> Нищо не си разбрал ;)))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 8
MrSi
преди 10 години
Дано успеят да договорят по-добри условия преди да ги издърпат в ЕС.Точно така се прави ама много късно го разбрахме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още