IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция в нова битка с кредиторите за мерките за икономии

Правителството иска да се фокусира върху структурни реформи, чрез които да прави икономии

13:18 | 26.10.13 г. 3
Гърция в нова битка с кредиторите за мерките за икономии

Гърция и кредиторите й отново спорят за мерките за икономии. Правителството в Атина настоява, че през следващата година са необходими спестявания за около 500 млн. евро, при това – не от икономии, а от структурни корекции, съобщава онлайн изданието ekathimerini.com, като се позовава на анонимни правителствени източници.

След срещата на върха на Европейския съюз (ЕС) в Брюксел обаче премиерът Антонис Самарас не коментира икономиката, а се фокусира върху проблемите с нелегалната имиграция, пред които се изправят страните от Югоизточна Европа.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел подчерта, че спасителната програма за Гърция и поставените от кредиторите на страната цели не подлежат на промяна. Тя посочи, че е имала “петминутна среща” със Самарас. “Не сме обсъждали програмата. Позицията на Германия не се е променила”, коментира тя.

Гръцкото правителство продължава да настоява, че “няма конфликт и драма” в разговорите с кредиторите, както и че страната не трябва да предприема мерки за икономии на стойност 2 млрд. евро догодина.

Управляващите в южната ни съседка вече се стремят към структурни мерки, което включва и тотална промяна на системата за заплащане в държавната администрация, въвеждането на строг лимит за разходите на публичните органи и “изчистване” на разходите за социални помощи и осигуряване.

Трудовото министерство в Гърция готви специален законопроект срещу измамите с пенсиите, като на този етап няма планове за тяхното намаляване.

Вижте още в репортажа на Bulgaria on Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Това е първия ти пост, в който анализационните аксиоми които използваш почти покриват частта от реалността която описваш... и то вярно! Само че, нормално логично е, да не си напълно прав, поради сбърканост/сгрешеност-невярност/на останалите...и ще ти го докажа много просто, като ти задам да си отговориш на един *** въпрос, до който ти не можеш да стигнеш, защото си се самоограничил да не си го задаваш, отхвърляйки го от аксионометричната си подредба при анализ на реалността: А ТЕ /грецките политици/ ИМАЛИ ЛИ СА ДРУГ ИЗБОР? - продължавай да мислиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
kane
преди 10 години
Е стига всеки ден пишете за таз ГърцияВсичко знаем какво стана тамФашистите собствениците на банкстърс намериха корумпирани гръцки политици и ги подкупиха за да им продават финансовите си продукти, за да се облажват от комисионни те докато фашистите потриваха доволно ръце изживявайки се на древногръцки богове туряйки ръка на историята на човечеството и майката на демокрацията. Това си е една знакова победа за тях самите99,9% от гърците са жертва на 0,01% и на схемата която описах. Хората не са вионовни за нищо. Виновни ще са ако не са гласували и не са се интересували от политика, но дотамА след като се пиша толкова за това малко предателство, защо не се пише за предателството, онова голямото на Горбачов!Колко милиона той предаде!Колко столетия той върна човечеството в развитието си!Колко работници са изгубили, губят и ще изгубят живота си!Колко деца ще, са и са били нещастни!Колко хора гладуват, са гладували и ще гладуват заради това продажно предателство!Голямото предателст
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
Jorkata
преди 10 години
Маляките до последно ще се циганосват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още