IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кипър проправи пътя към следващия транш от спасителната помощ

Парламентът прие промени в законодателството за банките след инфарктно заседание и извънредни консултации с финансовия министър

09:18 | 06.09.13 г. 3
Кипър проправи пътя към следващия транш от спасителната помощ

След инфарктно заседание парламентът на Кипър успя да приеме промени  в законодателството, с което кооперативните банки в страната се поставят под пряк надзор на централната банка, съобщава ВВС.

Това проправя пътя към отблокирането на 1,5 млрд. евро от спасителната помощ за страната, отбелязва медията. Кипър вече получи 3 млрд. евро по споразумението н международните кредитори.

По-рано през деня законопроектът беше отхвърлен заради негативния вот на левицата. Това предизвика спешни консултации между финансовия министър Харис Георгиадис и парламентарните групи.

Същевременно, докато кипърският парламент обсъждаше законодателството, пред сградата се проведе протест срещу мерките за икономии и участието на вложителите в процеса по спасяване на проблемните банки.

През юни президентът на Кипър Никос Анастасиадис призова лидерите на еврозоната да преразгледат споразумението за спасителния заем за средиземноморския остров с мотива, че орязването на негарантираните депозити чувствително е увредило капиталовата база на банките.

Кипър е петата държава от Европейския съюз след Гърция, Ирландия, Португалия и Испания, която потърси спасителна помощ от Брюксел и Международния валутен фонд заради кризата в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Ами в реалната действителност всяка *** се мисли за човек /хора/! - основна грешка, привнесена неслучайно отгоре и спираща мисленето на маймуните в правилната посока!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Jorkata
преди 10 години
То наистина се прави всичко най-добро за хората... въпроса е за кои хора... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Сега със години ще разглеждаме, изследваме, анализираме, прогнозираме и ще се спасяваме от следствието! А защо никой не търси причината - че да вземе да я осъди и вкара в панделката за дълго? Ето това е "узаконената" манипулация на скритата сила която управлява всички маймуни по света! Или обратно, като се наака навсякъде положението, що вместо заробващо да се спасяват всички, не вземат, да посъборят или сменят системата отгоре,... а? Нали се правило всичко най-добро за хората, щото обратното - лошото, не се правило :)))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още