IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тръгна приватизацията на 23 малки пристанища в Гърция

Портовете ще бъдат отдадени на концесии

18:20 | 15.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Тръгна приватизацията на 23 малки пристанища в Гърция

Гърция търси стопани на 23 малки малки пристанища и марини, сред които са пристанищата в Закинтос, Катаколо, Агростоли, Глифада и други, съобщи онлайн изданието ekathimerini.com.

Междуведомствената комисия, която се занимава с приватизацията на страната, е дала одобрението си да бъдат подготвени концесиите за портовете.

Работата на малките пристанища ще продължи нормално до намирането на инвеститори.

Решението за обявяването на концесия на съоръженията разгневи членовете на комунистическата партия в Гърция.

„Ако не бяха хората да го спират, това правителство, заедно с Европейския съюз, са способни да дадат без пари всичко на корабните магнати и предприемачите, не само правата върху пристанищата, а и върху самото море“, коментираха от партията в съобщение, разпратено до гръцките медии.

Миналия месец ръководството на пристанището в Солун покани двама инвеститори за преговори - Lamda Development и Aktor. Една от двете компании вероятно ще получи концесията за пристанището, като също така ще изгради съоръжения за 11,3 млрд. евро.

Междувременно стана ясно, че европейският съветник на гръцките власти по приватизацията Анна Бубеникова е подала оставка заради обвинения в корупция в родната й Словакия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още