IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Авиокомпанията Wind Jet неочаквано преустанови полетите си

Внезапният фалит на компанията остави стотици пътници по летищата

14:36 | 13.08.12 г.
Авиокомпанията Wind Jet неочаквано преустанови полетите си

Италианската нискобюджетна самолетна компания Wind Jet прекрати неочаквано всичките си полети и остави стотици пътници без превоз, съобщи BBC.

На най-голямото летище в Италия - „Фиумичино“ са блокирани стотици пътници. Вече два дни голяма част от тях са приковани на летището в очакване на развръзка на създалата се ситуация.

Други пет вътрешни италиански полета също са били отменени.

Базираната в Сицилия авиокомпания обяви преустановяване на полетите си след провала на преговорите за закупуването ѝ от италианската авиокомпания Alitalia.

От авиопревозвача Alitalia обявиха, че ще помогнат на пътниците на Wind Jet да намерят алтернативни полети и маршрути, но само ако заплатят за всички допълнителните разходи.

През следващите седмици се очаква хаосът по италианските летища да продължи, тъй като поне 300 хил. пътници са си резервирали места в самолетите на нискобюджетната компания.

Авиовластите в страната са отворили кризисен център, за да помогнат на блокираните пътници в началото на най-натоварената седмица в сектора през годината.

Авиационните власти на Италия са изградили „кризисен център“, който да помогне на всички пострадали пътници.

Засегнатите от внезапния фалит на компанията са между 300 и 500 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още