IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трета оставка в новия гръцки кабинет

Зам.-министърът на труда Никос Николопулос напуска поста си заради несъгласие с реформите на трудовия пазар

20:08 | 09.07.12 г. 3
Трета оставка в новия гръцки кабинет

Пореден член на гръцкото правителство подаде оставка. Зам.-министърът на труда Никос Николопулос напусна поста си, след като изрази категорично несъгласие с реформите на трудовия пазар в Гърция, предаде FT.

Николопулос, който беше говорител на “Нова демокрация” по социалните въпроси, посочва, че правителството е трябвало да приеме по-твърда позиция пред международните кредитори на страната по отношение на ревизиите на трудовото законодателство, одобрени от предходния кабинет.

"Въпросът за предоговарянето на условията по спасителната програма за Гърция и коригирането на значителните изкривявания на пазара на труда, пенсиите и социалното осигуряване трябваше да бъдат поставени на масата за обсъждане от самото начало", посочва се в писмо на Николопулос до премиера Андонис Самарас, което е разпратено и до медиите.

“Предпочитам да напусна правителството сега, отколкото да си създам проблеми заради личните ми убеждения”, продължава бившият зам.-министър.

Никос Николопулос е третият член на кабинета на Андонис Самарс, който се отказва от поста си. Преди това определеният за финансов министър Василис Рапанос се оттегли по здравословни причини, а зам.-министърът на търговския флот Георгиос Верникос подаде оставка без да обясни по какви причини се отказва от поста си.

Оставката на зам.-министъра на труда идва само часове, след като парламентът на Гърция гласува вот на доверие на правителството на Самарас, отбелязва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 19 rate down comment 0
mos70
преди 12 години
Този е просто една мишка...страхлива мишка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 0
trendline
преди 12 години
Да си подадеш оставката също е достойна позиция. Поне на човечеца няма да му тежи на съвестта за трудните решения които ще трябва да прилага.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 0
finansa
преди 12 години
Корабът потъвааа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още