IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сменят ръководството на National Bank of Greece

Главният изпълнителен директор и финансовият директор са подали оставки, които ще бъдат гласувани на утрешното годишно общо събрание на акционерите

20:55 | 27.06.12 г.
Сменят ръководството на National Bank of Greece

Главният изпълнителен директор на най-голямата гръцка банка – National Bank of Greece, Апостолос Тамвакакис се оттегля от поста си, съобщи Ройтерс.

Той ще бъде заменен от заместника си Александрос Турколиас, съобщили са за агенцията запознати източници, пожелали анонимност. Неговият пост пък ще заеме бившият директор на агенцията за управление на държавния дълг Петрос Христодулу.

Отива си и финансовият директор на банката Бабис Мазаракис.

Оставките и рокадите на върха на банката ще бъдат гласувани на утешното годишно събрание на акционерите, уточняват източниците на агенцията.

Новината идва в момент, в който банкерът Василис Рапанос също напусна ръководството на кредитора, за да стане финансов министър на Гърция. Почти веднага обаче той се отказа от държавния пост по здравословни причини.

Рокадите не са изненада, тъй като първите промени в управлението на контролираните от държавата компании често следват промени в правителството, отбелязва агенцията.

Атина оказва косвено влияние върху управлението на National Bank of Greece чрез държавни пенсионни фондове, които притежават дялове в банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още