IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UniCredit свива операциите си в Източна Европа

Банката закрива отделите си за ценни книжа в Русия и Румъния и свива тези операции в Турция и Полша, посочва Bloomberg

13:46 | 31.05.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	La Cesar Pelli Tower в Милано - новата сграда на UniCredit. <em>Снимка: batrax, лиценз: <strong><a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/" target="_blank">CreativeCommons</a></strong></em></p>

La Cesar Pelli Tower в Милано - новата сграда на UniCredit. Снимка: batrax, лиценз: CreativeCommons

UniCredit SpA, най-голямата италианска банка, свива операциите си с ценни книжа в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) като част от плана си за повишаване на доходността и ограничаване на разходите, съобщават източници на агенцията за финансови новини Bloomberg.

Банката закрива подразделенията си за търговия с ценни книжа в Русия и Румъния и свива тези операции в Турция и Полша, посочва един от източниците на агенцията, пожелал анонимност, тъй като плановете все още не са публични.

Говорител на базираната в Милано банка е отказал коментар.

„Това е добра новина за банката“, казва Анджело Друсиани, който управлява 3 млрд. евро в Banca Albertini Syz & C. В Милано. „Банката върви в правилна посока, фокусирайки се върху основния си бизнес и свивайки странични дейности“.

UniCredit, която оперира в 22 страни включително Германия, Австрия и Полша акумулира около 57% от приходите си извън Италия. През първото тримесечие на годината печалбата на банката нарасна с 13% на годишна база до 914 млн. евро.

„UniCredit е жертва на дълговата криза в Южна Европа и както обикновено, когато западни банки свиват операциите си, Русия е първият потърпевш“, казва Питър Уестин, главен стратег на Aton Capital.

UniCredit – най-голямата банка в ЦИЕ - се фокусира върху най-обещаващите пазари като Русия, Турция, Полша и Чехия, отказвайки се от нови инвестиции в Унгария и Румъния.

Банката отхвърля спекулациите, че се оттегля от региона, който ѝ донесе половината от оперативната ѝ печалба през първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Е да де.. иска ми се ама няма...:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
То пък един директор.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
"... Уволнява изпълнителния си директор в България ..." ех мечти....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още