IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гърция: Българските заплати няма да ни направят по-конкурентоспособни

Финансовият министър Филипос Сахинидис очаква икономически ръст още от догодина

13:40 | 05.04.12 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Филипос Сахинидис, Снимка: Ройтерс</p>

Филипос Сахинидис, Снимка: Ройтерс

С български заплати Гърция няма да стане по-конкуретноспособна, заяви финансовият министър на страната Филипос Сахинидис.

Пред местния телевизионан канал Мега министърът обяви, че няма да има нови намаления на заплати в Гърция, като изказа становище, че с "български заплати няма да се реши проблемът с конкурентноспособността на Гърция".

Сахидинис спомена за ликвидиране и сливане на държавни предприятия и за постепенно редуциране на служителите в държавния сектор в рамките на правителстгвените мерки за икономии.

“Ако всичко върви добре, през 2013 г. очакваме обрат към икономически растеж в Гърция”, каза финансовият министър.

Филипос Сахинидис определи като хроничен проблем на Гърция ниската конкурентноспобност на страната.

Гърция се нуждае от стабилно правителство след изборите, за да се даде тласък на икономиката, заяви министърът на финансите, като се противопостави на евентуален нов вот, ако на предстоящите избри никоя партия не получи самостоятелен мандат.

Той оповести, че започват преговори с Швейцария по въпроса за банковите депозити на гърци в чужбина и че е възможно преди изборите в Гърция да бъде подписано споразумение за данъчно облагане на тези авоари.

В момента текат проверки, за да установим какво е движението на сметките по доходите, които не са били облагани с данъци в Гърция, каза още министърът. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 1
Иван Митев
преди 12 години
Проблемът за развитие на кризата не е при заплатите.В Гърция дори без заплати да работят - пак ще има криза, защото се запазва причината, която я създава.Стопанската криза в Гърция се развива поради липса на нейно финансово управление, което да е ГОДНО за стопанство с евро.Кризата продължава, тъй като финансовата грешка се запазва.Спасението е ясно спира се причината и опасността от развитие на гръцка криза ще е ликвидирана.До 24 часа след прекратяване на налична човешка грешка стопанската криза в Гърция ще е успешно премахната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
не мисля, че трябва да включва България в каквито и да е примери. Не и ако иска да имаме добри балкански взаимоотношение. Не сме цъфнали и вързали, но да стъпва на нас като пример, за собствената си пропаднала икономика не е честно. Не сме цъфнали и вързали, даже сме много по зле от тях. Но когато ни е зле се борим, с политиците, с икономиката, със всичко. Неговия народ като му е зле и масово се самоубива. Вместо да е солидарен с нас той се подиграва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
То не е въпрос на желание а на възможности.Защо не се проведе един референдум в БГ дали да се намалят заплатите в Гърция да види господинът че не е прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
totovdbg
преди 12 години
Eвала на гърците. Излъгаха доста финансови акули. Този урок да се научи от всички. Г-да политици не забравяйте че всички пари за БГ от ЕС минават през Гърция. а те не обичат лизогъзците. МНОГО ДОБЪР УРОК ЗА ПОЛИТИКА И ФИНАНСИ. алооооооо БГ -банкерчета колко щяхте да качите лихвите ааааааааааааааа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
rrado
преди 12 години
Къде отидоха старите коментари?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Bobacho
преди 12 години
Ами прав е човека. За да са конкурентни трябва заплатите им да са по-ниски от нашите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още