IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Франция: Европа трябва да помогне на Гърция

Някои европейски лидери подценяват рисковете от банкрут на Гърция, а това е „напълно безотговорно", смята премиерът на страната

15:50 | 17.02.12 г. 7
Автор - снимка
Създател
Франция: Европа трябва да помогне на Гърция

Европейските държави трябва да направят всичко по силите си, за да помогнат на Гърция да избегне банкрута. Помощта трябва да се отпусне независимо от притесненията дали страната е отговорен длъжник, на когото може да се вярва, смята френският премиер Франсоа Фийон, пише АР.

Напрежението между Атина и другите европейски столици се изостри тази седмица, след като финансовите министри отложиха решението дали да бъде отпуснат новият спасителен пакет за понеделник.

Френският премиер заема позицията на Гърция и заявява, че провал на спасителния пакет би представлявал голяма опасност както за страната, така и за други държави.

„Трябва да направим абсолютно всичко, за да не се допусне банкрут на Гърция. Това би било драматично както за самите гърци, така и за европейците“, заявява Фийон.

Според него някои европейски лидери подценяват рисковете от банкрут на Гърция, а това е „напълно безотговорно“.

Европейците трябва да оценят усилията, които Гърция полага за преодоляване на проблемите и за изпълнение на условията, поставени от Европейския съюз и Международния валутен фонд, посочва френският премиер.

Гръцкият парламент вече одобри програма за бюджетни икономии за следващите няколко години, срещу която Гърция трябваше да получи втори спасителен финансов пакет от ЕС и МВФ на стойност 130 млрд. евро и отписване на 100 млрд. евро от дълга на страната, притежаван от частните кредитори.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
Гръцкия народ не е виновен. А както навсякъде ВИНОВНИ са управляващите за ЛЪЖИТЕ които пробутваха. НО и там както у БУГАРСКО няма ОСЪДЕНИ министри и НАЙ$ВАЖНОТО в Гърция имаше за всеки от баницата а сега искарват само управляващите а в БУГАРСКО 20 г. КРАДЪТ и народа е по беден отколкото през ОТОМАНСКО. :-))) Да,,, Бойко колко са се замогнали с нови ел. уреди, коли, абе пич всичко е КИТАЙско и още по-лошото е че и то е ВТОРА УПОТРЕБА. Банките са на печалба много разход за социални дейности и накрая средната класа ЗАГИВА, а ВИЕ другари прескачате в СЪСЕДНАТА ПАРТИЯ. КЪДе скрихте старите си ДРУГАРИ от 3 коалиция а да на др. избори ще създадат нова ПАРТИЯ. САЩ имат 2 при нас са 2 000. ОТВРАТ, но така е БЕЗЗАКОНИЕ. Затова слушайте преслава вместо уитни хюстън, АЗИС вместо Майкъл и поркайте ШОПска салата с домати от македония, мляко от франсе и сол от Египет. Т.е. Що се роди у нас все по ЕВРОПА го влече :-)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
Императорът
преди 12 години
Гърция е еквивалентът на държавно ниво на *** в България - колкото и пари да им се наливат, профукват ги и почват да реват за още. Просто няма файда от тая работа, освен да се подклажда наглостта и безочието им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
"Не се спасява туй що не сака да бъде спасено!" /Мото на древен пожарникар/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
tiggo
преди 12 години
Стартира инициативата - We are all greeks.Що така сега. Кога ядохте ние не бяхме гърци.Сега, когато трябва да плащате всички сме гърци.Ами не, благодаря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 12 години
"Европейците трябва да оценят усилията, които Гърция полага за преодоляване на проблемите и за изпълнение на условията, поставени от Европейския съюз и Международния валутен фонд, посочва френският премиер."Евала оценявам го, много ефектно си запалиха столицата. И днес са на таверна да се почерпят за добре свършената работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
mia11
преди 12 години
И после какво? Да опростят ако искат и 100%, ама след това вече няма нови кредити, защото няма да има доверие и с помощ и без помощ Елада пак ще фалира, и какъв е смисъла от тези сложни операции? Не стана ли ясно, че удавника не иска да се спаси, а да дръпне спасяващия го в морето на лудостта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 0
sel4o
преди 12 години
Много хуманни станаха франсетата! Европа да помогне на Гърция, за да спаси френските банки, които безотговорно отпускаха заеми на гърците срещу яки лихвички.......и сега цяла Европа да им плаща за лакомията!? Не, мерси боку!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още