IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатори: Инвеститори, стойте засега по-далеч от Русия

Демонстрациите в страната и силните кандидати, които ще се изправят срещу Владимир Путин в президентските избори през март, правят политическата среда несигурна

11:33 | 13.12.11 г. 3
Анализатори: Инвеститори, стойте засега по-далеч от Русия

Препоръката на ING за руските акции е „неутрална“, но Кихано-Евънс подчерта, че политическият елемент от тази препоръка е положителен в средносрочен план, защото той ще тласне реформите в правилната посока.

За да постигне развитие в дългосрочен план и да преодолее предизвикателствата, предизвикани от високата степен на неравенство в доходите, Русия трябва да продължи да модернизира икономиката си, предупреди във вчерашния си доклад Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. „Бизнес средата осигурява постоянно предимство за руската икономика“, посочват оттам.

ОИСР призова Русия да намали бюрокрацията, да ускори приватизацията на държавните компании и да облекчи ограничителните си правила за чуждите инвестиции и режима за външна търговия. „Необходимо е също да се намали мащабното ангажиране на държавата в икономиката, да се преодолеят високите нива на корупция и да бъде засилено слабото върховенство на закона“, пише още в документа.

Артьом Архипов, ръководител на отдела за макроикономически анализи и проучвания в UniCredit Bank Russia, заяви, че една от тенденциите, която го кара да бъде предпазлив за средносрочната перспектива на страната, е нарастващото изтичане на капитал.

„От една страна, причините за изтеглянето на капитал са очевидни: времето за инвестиции в Русия не е най-доброто заради политическите промени, а ситуацията в останалия свят в момента не предполага чужди инвестиции“, подчертава Архипов. „От друга страна наличните проекти (особено мащабните и онези, към които има отношение държавата) предлагат много възможности“, добавя той.

Анализатори твърдят, че Путин вероятно ще се изправи пред по-яростна опозиция в президентските избори през март догодина.

Милионерът Михаил Прохоров, който е собственик на тима от Националната баскетболна асоциация на САЩ Ню Джърси Нетс, обяви вчера, че ще се кандидатира за президент. През септември Прохоров бе свален от лидерския пост в партията Правое дело, след като възникнаха противоречия между него и политическите стратези в Кремъл.

Бившият руски министър на финансите Алексей Кудрин, който заяви, че не би работил под ръководството на Медведев, ако той бъде възстановен на премиерския пост след евентуалното избиране на Путин за президент през март, също обяви вчера, че ще сформира нова политическа партия, подкрепяща въвеждането на либерални реформи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Xa..XA..XA.......Американската пропагандна машина работи яко, само забравиха да кажат да купуваме долари и американски "ценни" книжа...Това е статия за умните хора. Глупавите винаги ще бъдат манипулирани от хитрите. Както казва Гьобелс, "трябва много да лъжеш, за да могат поне малко да ти повярват"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
tigerdragon
преди 12 години
Инвестор ли чета, страница "пропагандни бюлетини" на ЦРУ ли чета???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
dakl
преди 12 години
Смешен плач! При 25,000 протестиращи и то от всички опозиционни партии в т.ч. и от КПРФ, при изключително слаба и без никакво влияние "пета колона", при прикриване на каналите по които може да се изпраща финансова помощ от страна на САЩ и на нейните съюзници, тези протести просто нямат никакъв шанс и ще си затихнат от само себе си. Точно в периода около 24 декември е най-вероятно да се очаква голям бум на руската Борса и ръст на индексите поне с около 10%!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още