IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин и Единная Россия понесоха тежък изборен удар

Според руския президент Дмитрий Медведев управляващата партия е готова на парламентарни съюзи по определени проблеми, за да си осигури необходимото мнозинство

10:40 | 05.12.11 г. 5
<p>
	Владимир Путин и Дмитрий Медведев, Снимка: Ройтерс</p>

Владимир Путин и Дмитрий Медведев, Снимка: Ройтерс

Путин и Медведев се появиха за кратко на потискаща среща в централата на Единная Россия. Медведев обяви, че партията, която до момента имаше квалифицирано мнозинство в парламента, което ѝ позволяваше да променя конституцията, без да се съобразява с опозицията, е готова да сформира съюзи по определени въпроси, за да си осигури законодателна подкрепа.

„Това е оптималният резултат, който отразява реалното положение в страната“, заяви на свой ред Путин. „Основавайки се на този резултат, можем да гарантираме стабилно развитие на нашата страна“, добави той.

Това обаче е слаба утеха за човека, който доминираше в руската политика от края на 1999 г. „Това е началото на края“, твърди политическият анализатор Андрей Пьонтковский. „Това показва липсата на влияние на ръководството на партията и страната“, посочва той.

Две десетилетия след разпадането на СССР комунистите бяха най-облагодетелствани, печелейки 19,1% от гласовете на избирателите при 11,6% през 2007 г. Справедливая Россия получава 13,1% спрямо 7,7% през 2007 г., а Либерално-демократическата партия – 12% при 8,1% преди 4 години.

„В Русия е налице нова политическа реалност, дори ако редактират резултатите“, смята Сергей Обухов, депутат от Комунистическата партия.

Мнозина от избирателите гласуваха по-скоро срещу Единная Россия, отколкото в подкрепа на комунистическите идеали, защото Партията е смятана от част от руснаците за единствената вдъхваща доверие опозиционна сила. „С тъга си спомням колко страстно обещах на дядо ми, че никога няма да гласувам за комунистите", заяви 27-годишната Юлия Серпикова, мениджър във филмовата индустрия.

„Тъжно е, че с бюлетината в ръце трябваше да сложа знак срещу тях, за да гласувам срещу всичко в момента“, обяснява тя.

Последна актуализация: 10:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
Виктор Кордон
преди 12 години
Напълно съм съгласен с коментара на Mavi Goz за опасността от активизиране на разрушителните леви движения и настроения в Европа. По правило динамиката им се повишава в моменти на криза и най-застрашени са именно страните от южната периферия на континента. Социалните катаклизми винаги са били добра почва за избуяването на такива крайно радикални тенденции. Докато икономическите проблеми и сътресения, каквито винаги са съпътствали развитието на цивилизацията, непременно ще бъдат отстранени в даден момент, то пораженията, нанесени от всяка болшевизация, биха били катастрофални и много трудно преодолени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
I
преди 12 години
Алооо, пропагандата?!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
tigerdragon
преди 12 години
Ха-ха-ха-ха. "Тежък погром" на Путин. Тези успяха да обърнат наобратно стария комунистически виц, новия вид: Надбягвали се руснакът и американецът. Руснакът спечелил. Медиите писали: "Американският състезател достигна почетното второ място, а руснакът финишира предпоследен."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
dakl
преди 12 години
Путин печели изборите само с 50% , а момчетата на Вашингтон събраха едва 0.5% от гласовете на избирателите!Действително смешен плач на манипулираните медии!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
Еми к'во да пише CNBC - Путин печели с 50%? Разбира се, че губи с 50%! Хахаха!Защо не анализирт по-сериозно къде са избягали гласовете на Единна Русия? Дали при любимците на Запада "Яблоко"? Колко процента е взел Немцов от Путин? Колкото Костов от ББ! Хехе!Страшното е, че миграцията на гласоподавателите е към комунистическата партия. Това е нещото, което тепърва предстои и в Европа, ако се изпуснат нещата и средната класа започне осезателно да обеднява. Чакайте крайно левите първо в Гърция, после в Италия, а веднага след тях - Франция, Испания и Португалия. Латентният комунизъм на Южна Европа е със силни корени и лесно може да бъде събуден...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още