IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руската Лукойл отчете 32% ръст на печалбата си за деветмесечието

За печалбата на петролната компания допринасят високите цени на нефта, но през третото тримесечие негативен ефект е оказала обезценката на рублата

12:24 | 25.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Руската Лукойл отчете 32% ръст на печалбата си за деветмесечието

Нетната печалба на частната руска петролна компания Лукойл за деветте месеца на годината е нараснала с 32% на годишна база до 9 млрд. долара, се казва в съобщение на компанията. Изчисленията са на консолидирана основа и според американските счетоводни стандарти.

Показателят EBITDA (печалбата преди плащане на лихви, данъци, амортизациии и обезценки) за периода бележи увеличение спрямо същия период на миналата година с близо 28% до над 15,3 млрд. долара.

Приходите от реализация на продукцията за 9-те месеца надминават 99 млрд. долара, което е ръст от близо 30% на годишна база. 

Само за третото тримесечие на годината печалбата на Лукойл е над 2,24 млрд. долара.

От Лукойл обясняват високия ръст на печалбата за деветмесечието главно на повишението на цените на нефта на международните пазари.

От друга страна, отрицателно влияние върху печалбата за тримесечието са оказали загубите от обезценката на рублата спрямо долара, равняващи се на около 570 млн. долара, се казва още в съобщението на компанията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Лешояди...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още