IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Успехът на гръцкото правителство при вота на доверие е поставен на карта

Медиите в Гърция пишат за сделка, при която Папандреу получава вота, но сформира нов кабинет

09:15 | 04.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Успехът на гръцкото правителство при вота на доверие е поставен на карта

В. "Та неа" се спира на критиките, отправени от двете леви формации - коалицията СИРИЗА и Комунистическата партия, срещу лидера на Нова демокрация, предложил съставянето на преходно правителство, като го обвиняват в лицемерие.

Ръководителят на комунистите Алека Папарига поиска разпускане на парламента и обявяване на предсрочни избори от служебно правителство. За негов премиер се спряга името на банкера Лукас Пападимос.

За днес двете пратии са насрочили митинги пред парламента заради вота на доверие.

"Спасете Гърция", призова националистическият водач на формацията ЛАОС Георгиос Карадзаферис и настоя за сформиране на правителство на националното спасение. За избори апелират и останалите политически партии - Демократичната левица и Демократичният алианс.

Изданията пишат още, че от срещата на върха на Г-20 в Кан президентът на ЕС Херман ван Ромпой и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу са изразили готовността на еврозоната да подкрепи Гърция, като са подчертали, че предпоставка за европейската солидарност е Гърция да остане привързана към "договорения с еврозоната на 26 октомври втори пакет" финансова помощ за страната.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още