IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антон Силуанов ще изпълнява длъжността финансов министър на Русия

Наблюдаващ на икономическия блок в правителството на Русия става вицепремиерът Игор Шувалов

17:58 | 27.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Антон Силуанов ще изпълнява длъжността финансов министър на Русия

Изпълняващ длъжността министър на финансите на Русия става Антон Силуанов. Това съобщи премиерът Владимир Путин на днешното заседание на президиума на правителството. За наблюдаващ на икономическия блок на правителството е определен вицепремиера Игор Шувалов.

Ключавата промяна в руското правителство се наложи, след като вчера вицепремиерът и министър на финансите Алексей Кудрин подаде оставка. Причината е заявлението на Кудрин, че няма да участва в следващото правителство заради несъвместими различия между него и държавния глава Дмитрий Медведев. Той вероятно ще бъде следващият премиер на Русия, след като се очертава Владимир Путин отново да бъде избран за президент на Русия.



Днес Путин е подчертал, че посоченото решение е съгласувано с президента Медведев и е изискал по-висока дисциплина в правителството при изпълнение на служебните задължения.

Антон Силуанов е кандидат на икономическите науки, завършил е Московския финансов институт със специалност „Финанси и кредит“. От 1989 г. заема различни длъжности в Министерството на финансите, като от края на 2005 г. е зам.-министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още