IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция отново ще реже заплати и ще вдига данъци

Гърците искат страната да остане в еврозоната, макар повече от половината от тях да очакват банкрут на страната до два месеца

11:28 | 27.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Гърция отново ще реже заплати и ще вдига данъци

Над три четвърти от гърците твърдят, че страната им трябва да остане в еврозоната, но малко над 50 процента смятат, че има опасност Атина да обяви банкрут в следващите два месеца.

Това сочи проучване на агенция GPO за телевизионния канал Мега, цитирано от Ройтерс.

Според проучването 77,8 процента от гърците смятат, че страната им трябва да остане в еврозоната, а 15,8 на сто са на противното мнение.

54,8 процента от анкетираните изрзяват опасения, че Гърция ще спре да обслужва дълговете си в следващите два месеца, а 44,3 на сто смятат, че такъв риск няма.

Анкетата показва също, че рейтингът на управляващата партия Общогръцко социалистическо движение /ПАСОК/ е спаднал още повече за сметка на консервативната опозиция. ПАСОК има подкрепата на само 15,5 процента от гърците, а опозиционната партия Нова демокрация се ползва с одобрението на 22,3 на сто.

Проучване от юли показа подкрепа от 20,1 процента за ПАСОК и 21,1 на сто за Нова демокрация. Това е най-ниският рейтинг на ПАСОК, който съм виждал от десет години, каза Такис Теодорикакос, директор на социологическата агенция GPO.

Проучването обхваща 1011 души и е извършено между 22 и 26 септември.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още