IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Премиерът на Украйна: Ще ликвидираме Нафтогаз

Реорганизирането на компанията ще доведе до появата на отделни стопански субекти за добив на газ и пренос на газ и до преразглеждане на договорите с Русия, твърди Николай Азаров

14:58 | 02.09.11 г.
Премиерът на Украйна: Ще ликвидираме Нафтогаз

Реорганизирането на компанията Нафтогаз Украйна ще доведе до преразглеждане на споразуменията за природен газ с Русия, заяви украинският премиер Николай Азаров, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Нафтогаз ще прекрати съществуването си като стопански субект, ще има ликвидационен период, а известно време след всички необходими формалности на този пазар ще започнат да действат други, съвсем нови компании“, каза Азаров.

В тази връзка „всички споразумения, които съществуват до този момент, ще бъдат преразгледани“, добави той. По думите му украинското правителство в момента проучва въпроса за реорганизацията.

Украинският премиер каза също, че вследствие от реформирането на структурата на компанията е „напълно очевидно, че ще има самостоятелна компания за добив на газ и самостоятелна компания, която ще се занимава с преноса на газ“.

През последните няколко месеца Украйна се опитва да преразгледа договорите за доставка и пренос на газ, сключени от правителството на бившия премиер Юлия Тимошенко, но среща твърдия отказ от страна на руския моноплист Газпром.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 02.09.11 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още