IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сливат митници и данъчни служби в Гърция

Ще бъде закрита една митница и 14 ще бъдат слети, а функциите на 288 данъчни служби ще бъдат поети от 30 финансови бюра

20:33 | 19.08.11 г.
Сливат митници и данъчни служби в Гърция

Гръцкото министерство на финансите започва от понеделник реформи в държавния сектор, които предвиждат радикални промени и сливания на митници и данъчни служби, съобщи БТА, позовавайки се на гръцки медии, без да ги посочва изрично.

Като начало ще бъде закрита една митница и ще бъдат слети 14 митнически служби, както и 50 поддирекции и поделения на митниците.

Първата митница, предвидена за закриване, е тази за обмитявания, свързани с оръжейните системи на страната, разположена в областта Атика. Компетенциите й ще бъдат прехвърлени на митниците в Лаврион и Елефсина.

От понеделник ще започне и процедура по закриването на 14 офиса на централни служби, занимаващи се с митнически въпроси.

Плановете предвиждат също от септември до края на 2012 г. функциите на 288 данъчни служби да бъдат поети от 30 финансови бюра, данъкоплатците да се обслужват от центровете за граждани, а данъчните сделки като плащания и връщания на данъци да стават през банките.

В най-близко бъдеще се очаква финансовото министерство да излезе с решение за сливания на първите 20 данъчни служби в страната.

По-рано днес бе съобщено, че ще бъде закрит и първи канал на гръцката държавна телевизия с цел намаляване на разходите в бюджета на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още