IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Средният размер на подкупа в Русия е над 10 хил. долара

73% от броя на разкритите икономически престъпления в страната попада в категорията на тежките и особено тежките

17:30 | 22.07.11 г.
Средният размер на подкупа в Русия е над 10 хил. долара

Средният размер на подкупа в Русия достигна 293 хил. рубли (над 10 хил. долара), съобщиха от руското главно управление за икономическа сигурност към министерството на вътрешните работи на страната, цитирани от агенция Интерфакс.

От пресслужбата на управлението посочиха, че по престъпленията, разкрити непосредствено от неговите служители, размерът на подкупа надхвърля 10 пъти средният за страната и е около 2,8 млн. рубли.

Оттам цитираха думите на началника на Главното управление за икономическата сигурност и противодействие на корупцията към МВР на Руската федерация Денис Сугробов, който отбелязва, че 73% от общия брой на разкритите престъпления е в категорията на тежките и особено тежките.

„От тях основните видове престъпления са измамата, незаконният бизнес, легализирането на парични средства или друго имущество, получени от определена личност вследствие на извършването на престъпление“, добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още