IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руско-германски фонд ще кредитира малкия и средния бизнес с 1 млрд. евро

Фондът се създава от руската ВнешЭкономБанк и германската държавна банка за развитие Kreditanstalt fur Wiederaufbau, но едва ли ще започне работа преди края на годината

15:11 | 19.07.11 г.
Руско-германски фонд ще кредитира малкия и средния бизнес с 1 млрд. евро

Учредяваният в момента съвместен руско-германски фонд за подкрепа на високотехнологични иновационни и енергийно ефективни проекти на малкия и средния бизнес ще бъде от 1 млрд. евро, заяви председателят на руската ВнешЭкономБанк Владимир Дмитриев, цитиран от РИА „Новости“.

Фондът се създава от руската ВнешЭкономБанк и германската държавна банка за развитие Kreditanstalt für Wiederaufbau.

Според Дмитриев фондът едва ли ще започне дейност преди края на годината. "Не съм убеден", отговори той на журналистически въпрос в този смисъл.

По думите му има вероятност фондът да се нуждае от 2-3 години за консолидиране на средствата.

Той добави, че при преговорите с германските партньори са били обсъдени мащабни съвместни проекти и по-конкретно в областта на енергетиката, транспортното машиностроене и суперкомпютрите.

„Навсякъде ставаше дума за локализиране и създаване на малки предприятия“, посочи Дмитриев.

Днес в Хановер се провеждат руско-германски междудържавни консултации на най-високо равнище. Планира се подписването на над 10 междудържавни, междуведомствени и търговски споразумения.

В разговора си с руския президент Дмитрий Медведев германският канцлер Ангела Меркел обеща по-лесно издаване на визи за руснаци. Меркел признава също, че до този момент Федералната република е спирала по-лесния достъп на работни кадри за страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още