IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще поиска промени в плана за бюджетни икономии

Промените са "паспортът за надеждност... за жизнеспособността на държавния дълг" на Гърция, казва новият финансов министър на Гърция Евангелос Венизелос

22:06 | 17.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Гърция ще поиска промени в плана за бюджетни икономии

 

Гърция ще поиска от останалите страни членки на еврозоната да й позволят да направи известни промени в своя средносрочен план за бюджетни икономии, заяви днес новият министър на финансите Евангелос Венизелос, цитиран от Ройтерс.

Средносрочният план е "паспортът за надеждност... за жизнеспособността на държавния дълг" на Гърция, подчерта Венизелос, който пое поста днес. Той уточни, че гръцките власти на практика са одобрили промените, които сега е необходимо да бъдат одобрени официално от партньорите от Еврогрупата.

Венизелос ще участва в неделя на среща на министрите на финансите на страните от еврозоната, която ще бъде посветена именно на гръцката криза.

Съединените щати приветстват решимостта на гръцкия премиер Георгиос Папандреу да вземе необходимите трудни мерки с цел преминаване през финансовите проблеми, казва говорителя на Белия дом Джей Карни.

Карни даде израз на увереността на САЩ в способността на ЕС да се справи с кризата. Гръцкият премиер направи днес промени в правителството в опит да овладее тежката ситуация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
vladalex
преди 13 години
Не знам к ще се раазвият нещата при южната ни съседка, но колегите ми в Гърция вземаха заплата в пъти над моята. Това бе преди кризата. Сега пока вземат много над мен по време на кризата, ще вземат и след нейното приключване и фалиране на държавата им
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още